Kidőlt fák miatt nem járhatók egyes utak, több jármű karambolozott Kiskunlacházánál

Péntek reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2023. 12. 08. 7:33
null
Bánkút, 2021. október 14. A hó súlyától kidõlt fák Bánkúton 2021. október 14-én. Bánkúton 20-22 centiméter a hó vastagsága, de a jövõ héten melegedés kezdõdik, így a korán leesett hó nem sokáig marad meg a Bükkben. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz az 51-es főút 32-es kilométerénél, Kiskunlacháza térségében. Az ütközés során egy kamion a busz oldalának csapódott. A szigetszentmiklósi hivatásos, a ráckevei önkormányzati és a délegyházi önkéntes egység végzi a műszaki mentést, áramtalanították a személyautót. A helyszínre megérkezett a mentőszolgálat is – közölte a katasztrófavédelem. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, kerülni vagy Bugyi település felé, vagy Szigethalom irányába lehet.

Karambolozott két gépkocsi a 41-es főút 7-es kilométerénél, vagyis Nyíregyházán, a Vezér utcánál. A balesetnél a város hivatásos tűzoltói végzik a műszaki mentést, áramtalanították az autókat.

Kigyulladt egy lakás Mezőberényben, a 47-es főút mellett. Az oltási munkálatok idejére a főutat a 109-es kilométernél lezárták, a forgalmat önkormányzati utakra terelik.

Az Útinform tájékoztatása szerint Komárom-Esztergom és Pest vármegyében a közlekedésre veszélyes fák és fakidőlések miatt több alsóbbrendű út sem járható:

  • a Tardos és Bikolpuszta közötti útszakaszt és a
  • Budakalász–Dobogókő–Esztergom összekötő utat a 21-es és a 33-as kilométer között lezárták, Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, csak a helyi lakosokat engedik be, ezenkívül
  • a dobogókői bekötőutat is lezárták.

A 11-es főút Szentendre és Leányfalu közötti szakaszán csőtörés miatt a fél útpályát lezárták, a Boldogtanyai út és a Vadrózsa utca között a 25-ös kilométernél, valamint a 23-as kilométernél a Barackvirág utca közelében. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa, valamint jelzőőr irányítja.

A reggeli csúcsban már araszolnak a járművek Budapest felé.

Az ukrán–magyar határszakaszon levő határátkelők túlterheltsége miatt az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, a 82-es kilométernél lévő Borsókúti pihenőnél, a 142-es kilométernél fekvő Geleji pihenőnél a rendőrség kitereli az Ukrajna felé tartó teherforgalmat, és az M35-ös–M4-es autóút útvonalra, a nagykereki határ felé irányítja őket. A személygépkocsikat nem érintik az intézkedések, de a kiterelési pontoknál az erős forgalom miatt időnként torlódnak a járművek.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.