A fővárosi baloldal már a látszatra sem ad + videó

Széchenyi a saját vagyonát tette bele, Karácsony hiénái mindannyiunk vagyonát vették ki belőle. Mi az?

2024. 01. 31. 17:55
közgyűlés
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Széchenyi a saját vagyonát tette bele, Karácsony hiénái mindannyiunk vagyonát vették ki belőle. Mi az? – tette fel a kérdést közösségi oldalán a budapesti Fidelitas. Videóüzenetükben rámutattak: a Lánchíd felújítására szánt pénz a felújítására sem lett volna elég, de mégis közel másfél milliárd forintot játszottak ki a „haverok” zsebébe.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, a főpolgármester felszólalását a Fidelitas akciója egy rövid időre megszakította. Az aktivisták egy molinót tartottak fel, amelyen Gyurcsány Ferenc DK-elnök és Karácsony Gergely arcképe volt látható a Lánchíddal a háttérben, és az volt olvasható rajta: 

kinek jutott a 1,5 milliárdos hídpénz-mutyiból?

A Fidelitas rámutatott: a szálak nagyon érdekesen összefonódnak, hiszen a számlagyáros cég a jól ismert Soros-szervezet, az Amnesty International Magyarország vezetőjének a testvéréé, Vígh Móré. Úgy tűnik, hogy Gyurcsány emberei a fővárosban a jól ismert dollárbaloldalas módszer szerint még abból a pénzből is milliárdos nagyságrendben tudnak lopni, ami Karácsony szerint még a híd felújítására sem volt elég – jegyezték meg. 

– Akkor még nem gondoltuk volna, hogy egyik nemzeti jelképünk újfent a számlagyáros lenyúlás szimbóluma lesz. Tették mindezt úgy, hogy az egész beruházás késéssel indult, mi több, ötmilliárd forinttal többe is került a budapestieknek, mint ha ez Tarlós István idején újult volna meg – mondták.

Borítókép: A Fidelitas akciója a Fővárosi Közgyűlésen (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.