Hamis látványterveket terjesztenek Karácsony Gergelyék a Rákosrendezőre tervezett beruházás kapcsán

Semmilyen konkrét terv nem létezik még Rákosrendező kapcsán, így ezek a rajzok is minden alapot nélkülöznek.

2024. 01. 25. 8:35
null
Budapest, 2022. január 29. Vasúti megálló nevét jelzõ tábla a Rákosrendezõ MÁV pályaudvaron. A pályaudvar 1891 körül került a MÁV érdekeltségébe, és az elkövetkezõ közel száz évben az egyik legjelentõsebb hazai teherpályaudvarrá vált. A rendszerváltás után ez a pályaudvar is jelentõségét vesztette, miután itt 1990-ben leállt a kocsirendezés. A terület ideális elhelyezkedése miatt már számos terv készült a terület rekultivációjával és az ingatlanberuházások, létesítmények építésével kapcsolatban, ahogyan a közlekedés fejlesztésére is több elképzelés született. Érdekesség, hogy az állomásépület és a vasutaslaktanya épülete a 14. kerület helyi védettsége alatt áll. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fejezze be az emberek rémisztgetését Karácsony Gergely! A főpolgármester általuk skiccelt, meglehetősen rossz minőségű, hamis látványterveket oszt meg a sajtóban, majd ettől látványosan megijed, és ezzel riogatja az embereket – írta ma reggel a közösségi oldalán a kormány építészeti államtitkára. Lánszki Regő kijelentette: 

Semmilyen konkrét terv nem létezik még Rákosrendező kapcsán, így ezek a rajzok is minden alapot nélkülöznek.

A politikus emlékeztetett: „Láthattuk már ezeket a rémmeséket a Városliget kapcsán, ahol ugyanez a hangulatkeltés történt Karácsonyék részéről. Az eredmény pedig magáért beszél. Van egy rendezett, nagy zöldfelületű, népszerű parkunk nemzetközi díjakkal elismert ikonikus épületekkel (Magyar Zene Háza, Néprajzi Múzeum), ahova szívesen mennek az emberek.”

– Mindez élesen szemben áll a Főváros kezelésében lévő Népligettel, ahol csak a látványtervekig jutottak, lepusztult zöldfelületek és épületek találhatóak, amit elkerülnek az emberek – tette hozzá. 

Az államtitkár szerint Rákosrendező 34 éve áll kihasználatlanul és elhanyagoltan. – Eltökéltek vagyunk, hogy ezt a zárványt megszüntessük, hiszen Rákosrendező Budapest legfontosabb tengelyén helyezkedik el, és gondozatlansága önmagában is megoldást kíván. Célunk egy új, történelmi jelentőségű városközpont létrehozása, ahol a vegyes felhasználású épületek mellett olyan jelentős méretű park kerül kialakításra, amely közösségi programoknak helyet adó nyüzsgő területté válhat, kapcsolatot teremt és összeköti a várost, mindamellett különleges építészeti megoldásokat ígér – sorolta az államtitkár, aki az országos főépítész is. 

Lánszki Regő emlékeztetett: 

Tavaly év végén egy új, átfogó törvényt fogadott el az Országgyűlés, amely keretrendszerével rögzíti, hogy csak olyasmi épülhessen Magyarországon, ami hosszú távon fenntartható, illeszkedik a környezetébe, építészetileg esztétikus és műszakilag megfelelő.

– Országos főépítészként személyes garanciát vállalok arra, hogy itt is ezen elvek fognak érvényesülni – jelentette. 

Bejegyzését azzal zárta az államtitkár, hogy megkéri Karácsony Gergelyt, hogy „legalább a főpolgármesteri ciklusából hátralévő hónapokban próbálja meg gyönyörű városunkhoz illő komolysággal vezetni a várost, és fejezze be az emberek rémisztgetését!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.