Síri csend Pikó hivatalában és a Klubrádiónál

Hallgatásba burkolózott Pikó András és a „Kurvák cseréje” című botrányos publicisztikát megjelentető Klubrádió, miután a Magyar Nemzet megírta, hogy a volt műsorvezető 2019-ben még polgármesterjelöltként a józsefvárosi szocialisták egyik gyűlésén átláthatatlan pénzkezelési gyakorlattal vádolta egykori munkahelyét. Közben Tényi István az ügyészségen tett bejelentést becsületsértés gyanújával az említett ordenáré stílusú véleménycikk miatt.

2024. 02. 16. 16:20
Forrás: Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napok óta hallgat Pikó András és volt munkahelye arról, hogy Józsefváros baloldali polgármestere 2019-ben mire utalt, amikor egy MSZP-s taggyűlésen arról értekezett, hogy a Klubrádió nem átlátható módon dokumentálja a pénzügyeit. Szerdán számolt be a Magyar Nemzet egy MSZP-s forrásból származó hangfelvételről, amely nem sokkal azután érkezett a szerkesztőséghez, hogy megjelent a Klubrádió oldalán a hatalmas botrányt kiváltó, Arató András által jegyzett ordenáré stílusú, Kurvák cseréje című publicisztika. A 2019 tavaszán készült felvételen az egykori műsorvezető, Pikó András polgármesterjelöltként a józsefvárosi szocialisták zárt rendezvényén a választási kampányban a személyét érintő lehetséges buktatókról beszélt.

„Támadhatnak a Klubrádióval. A Klubrádió egy nagyon sikeres és nagyon jó rádió és gyűjt is pénzt, de azt nem mondanám, hogy a lehető legtranszparensebb módon dokumentálja ezt a dolgot. Tehát ezt tegyük rendbe. Lehet gond azzal (…) két-három olyan dolog, amire a Fidesz mindig rá szokott állni, én azt rögtön az elején, még mielőtt kinyitnák a szájukat, azonnal át fogom keretezni a dolgot.”

Pikó tehát arra számított, hogy a kampányban támadhatják a Klubrádió miatt, ahol csaknem két évtizedet töltött el műsorvezetőként. 

Miután eldőlt, hogy indul a baloldal polgármesterjelöltjeként, 2019 júniusában felmondott a rádiónál. Erről akkor a Media1-nek úgy nyilatkozott, nagyon nehéz döntést hozott, hiszen közel harmincévnyi rádiós múlt van a háta mögött. Ebből – mint mondta – 18 évet a Klubrádiónál töltött, ahol nagyon szeretett dolgozni, de végül beadta felmondását annak érdekében, hogy józsefvárosi polgármesteri kampánya, politikai szerepvállalása miatt ne érhesse támadás a médiumot. Arra is hivatkozott, hogy nem szeretne nem tiszta helyzeteket, vagyis azt, hogy például a Reggeli gyorsban, ahol addig műsorvezető volt, úgy kelljen Józsefváros akkori vezetőjét, Sára Botondot vagy akár a Fidesz frakcióvezetőjeként dolgozó volt polgármestert, Kocsis Mátét kérdeznie, hogy közben velük folytat politikai küzdelmet.

Arra nem tért ki a Media1-nek adott nyilatkozatban, amit az MSZP helyi gyűlésén felvetett: a Klubrádió szerinte nem átlátható pénzügyeiről.

Hiába küldtünk kérdéseket még a cikk megjelenése előtt Pikó Andráséknak, a mai napig nem válaszoltak, mint ahogy a Klubrádió is hallgat.

A botrányos véleménycikket, amiben Novák Katalin leköszönt köztársasági elnököt és a képviselői mandátumáról lemondott Varga Judit volt igazságügyi minisztert a nőket illető lehető legdurvább sértéssel illette Arató András, kedden törölték a Klubrádió oldaláról. Hiába próbálják eltussolni a botrányt, közben becsületsértés vétség gyanúja miatt bejelentést tett a Legfőbb Ügyészségnél Tényi István, aki azt is szorgalmazza, hogy jogszabály szülessen a köztársasági elnök személyének büntetőjogi védelméről.

Borítókép: Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.