Térkőre költi az uniós forrásokat a főváros

Egy, a városházán tartott háttérbeszélgetés során Kiss Ambrus közölte, gondos mérlegelés után döntöttek a Clark Ádám tér felújítása mellett.

2024. 02. 25. 18:12
Borítókép: A városvezető (jobbra) és helyettese. Pár év alatt sikerült csődközeli helyzetet teremteniük (Fotó: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva megkezdte a Clark Ádám tér felújításának mosdatását azzal, hogy azt állította, a Lánchíd felújításának befejezésével ugyan tereprendezésére került sor, de az korántsem volt elegendő, ezért van most szükség a tér felújítására. 

Vitézy Dávid néhány nappal ezelőtt tett kijelentéseire reagálva, miszerint Budapest nagy közlekedési csomópontjaiban gyakran negyven évvel ezelőtti állapotok uralkodnak, Kiss Ambrus elmondta, 

gondos mérlegelés után döntöttünk a Clark Ádám tér felújításáról.

Szintén a felújítással kapcsolatban lapunk azt akarta megtudni, hogy mi fog történni a megújult Clark Ádám térrel, hogyha egyszer megkezdődik az alagút felújítása, és a teret szükségszerűen felvonulási terepként fogja használni a vállalkozó. Azonban Kiss Ambrus kérdésünkre nem tudott érdemi választ adni, csak annyit közölt, hogy jelenleg nincs fedezete a fővárosnak a váralagút felújítására. 

A ma bejelentett, trolik beszerzésével kapcsolatban lapunk kérdésére válaszolva Kiss Ambrus közölte, a BKK elindított egy közbeszerzési eljárást legfeljebb 160 új trolibusz vásárlására. A beruházásra egyenlőre ugyan nincs fedezet, de a főpolgármester-helyettes elmondta, a járművek beszerzését az európai uniós, RRF REPowerEU forrásból finanszíroznák, amelynek jó részét továbbra is befagyasztva tartja az Európai Bizottság. 

Szintén a közösségi közlekedéssel kapcsolatban a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva elmondta, a főváros továbbra is rossz ötletnek tartja, és elutasítja, hogy a BKK alvállalkozói külföldről kölcsönzött munkaerővel próbálják megoldani az ágazatban kialakult munkaerőhiányt, majd pedig közölte, véleménye szerint az ügyet nem érdemes tovább tárgyalni, amíg a vendégmunkások munkaerőként meg nem jelennek a BKK járatain.

Budapest főpolgármester-helyettese a háttérbeszélgetés során elmondta: a bicskei gyermekotthonban történt, gyermekekkel szembeni visszaélésekkel kapcsolatban kirobbant botránnyal összefüggésben vizsgálatot indítottak azzal kapcsolatban, hogy 2011 és 2012 között mi történt az intézményben, illetve az üggyel kapcsolatban milyen információk birtokában voltak a fővárosi önkormányzat felügyelete alatt álló hivatalok. 

Ezért kezdeményezik a jövő heti közgyűlésen egy vizsgálóbizottság felállítását, emellett indítványozzák egy fővárosi áldozatvédelmi fórum létrehozását, amelyben a gyermekvédelemben dolgozó fővárosi szereplőket ültetnék le egy asztalhoz.

A főpolgármester-helyettes elmondta, a mai napon Karácsony találkozott Nicolas Smith uniós biztossal, és egyeztettek a főváros számára folyósítandó uniós forrásokkal kapcsolatban, amelyből Újpesten egy egykori iskolaépületből lakásokat alakítanának ki.

Kiss Ambrus emellett bejelentette, az Utcáról lakásba! Egyesület vezetője, Kovács Vera lesz a lakásügynökség vezetője. Az ügynökség fő célcsoportjába pedig olyan munkavállalók fognak tartozni, akik munkaerőhiánnyal küzdő szektorokban dolgoznak.

Borítókép: A városvezető (jobbra) és helyettese. Pár év alatt sikerült csődközeli helyzetet teremteniük (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.