Elképesztően apró, vezeték nélküli webkamerát dobtak piacra

Mindössze 30 grammos a Concept Pari fantázianéven futó koncepciótermék, és 1080p-s tartalmakat rögzít – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 12. 20. 8:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dell a napokban számos koncepcióterméket mutatott be – ezekről a legtöbb részletet még homály fedi, nem valószínű, hogy bármelyik sorozatgyártásba kerülne, de a 2022-es CES-en valószínűleg kiállítják mindet, érdekességként. A koncepciók egyike a Concept Pari, ami egy vezeték nélküli webkamera. 

Szükség szerint normál kameraként és dokumentumszkennerként is bevethető a csupán 30 grammos termék, rögzíthető továbbá monitorra, laptopra. Az élőben streamelés is megoldható vele, Wi-Fi-n át, 1080p-s minőségben.

Elvileg a kamera a képernyőre is rögzíthető (nem a tetejére, hanem a panelre), így konferenciabeszélgetés során a felhasználó tekintete ugyanoda eshet – persze ezt szoftveres manipulálással más cégek már megoldották, lásd Apple.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: illusztráció (Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.