Valós idejű fordítást és navigációt hozhat a Google következő szemüvege

A Google már teszteli az új prototípusokat, az Apple okosszemüvege lehet majd egyszer az ellenfél – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 07. 29. 10:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentések szerint közeledik az Apple első AR-szemüvege, és a Google sem szeretne lemaradni a versenyben. Ami azt illeti, a Google már fel is támasztotta az egykori Glass okosszemüveg projektjét, amelyből igazából csak az üzleti megoldás maradt meg.

A Google most viszont már új AR-szemüvegek prototípusait teszteli, valós környezetben, miután az utóbbi években laborkörülmények között dolgoztak azokon a szakemberek.

Mire lehet jó egy Google-féle okosszemüveg? Állítólag jelenleg a valós idejű fordításra koncentrálnak, a Google saját dolgozói és tech-hírességek is kaphatnak ilyet használatra, hogy visszajelzéseket adjanak a cégnek.

Korábban hatalmas felháborodást okoztak az effajta megoldások a magánszféra veszélyeztetése és a vezetésbiztonság rontása miatt, ezért is állt át az üzleti vonalra a Google. Az Apple azonban a fogyasztókra koncentrálhat, ezért lépne a Google is.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Google-szemüveg (Fotó: Google)



 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.