Az utóbbi nyolc év legrosszabb eladásait produkálja a mobilpiac

A Canalys elemzőcég szerint a globális okostelefon-piac kilenc százalékot zsugorodott az idei harmadik negyedév során.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 21. 9:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befutottak a globális mobilpiac idei harmadik negyedévre (július–szeptember) vonatkozó előzetes adatait, a Canalys elemzőcég szerint éves szinten kilencszázalékos a szektor visszaesése. Vagyis ennyivel kevesebb készüléket tudtak leszállítani a gyártók – olvasható az Origó cikkében.

Ennek okaként a csökkenő fogyasztói költekezést és a gazdasági bizonytalanságot jelölték meg, és közölték azt is, hogy az utóbbi nyolc év legrosszabb negyedéves eredményét produkálta most a mobilipar.

A piacot a Samsung vezeti, 22 százalékos részesedéssel. Az Apple 18 százalékkal a második, és az egyetlen, amely érezhető növekedést produkált éves összehasonlításban. Tizennégy százalékkal harmadik maradt a Xiaomi, az Oppo és Vivo tíz és kilenc százalékon áll.

Az elemzők nem sok javulásra számítanak a negyedik negyedévtől, 

a gyenge kereslet miatt a vállalatok kénytelenek lehetnek átdolgozni a gyártási terveiket.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.