Esőkabátból még az olcsó is sokat számíthat

Nyári túrák elengedhetetlen tartozéka az esőkabát, hiszen sosem tudjuk, mikor kap el minket egy kisebb zápor vagy nagyobb zivatar. Hogyan válasszuk ki a megfelelőt, és milyen szempontokra érdemes figyelni?

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 06. 07. 22:10
null
Az esőkabátra tekintsünk úgy, mint öltözetünk legfelső rétegére, amelynek elsődleges feladata, hogy az esős, szeles időben melegen tartsa testünket, és megvédjen minket a kihűléstől Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsen szükség drága esőkabátra, ha a nyári záporok, zivatarok ellen szeretnénk védekezni, az esetek többségében az olcsó fajták is ugyanolyan hasznosak. A manapság felkapott esőkabátok azzal adják el magukat a piacon, hogy milyen minőségi, lélegző anyagból készültek, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy azoknál, akik hátizsákkal túráznak (amelyet alkalomadtán még össze is csatolnak a válluknál vagy a derekuknál), a lélegző funkció szinte egyáltalán nem jut érvényre, tehát teljesen felesleges kifizetni az ebből adódó felárat. Ráadásul, a kabátokon található bevonat, amely lehetővé teszi az anyag szellőzését, idővel lekopik, ezért azok, akik rendszeresen járnak túrázni, 2-3 évente cserélik az esőkabátjukat. Mi a megoldás?

Az esőkabát feladata, hogy az esős, szeles időben melegen tartsa testünket, és megvédjen minket a kihűléstől
Fotó: PEXELS

Ha hátizsákkal túrázunk, esőkabátnak nyugodtan válasszunk olyat, amely nem szellőző anyagból készült, helyette arra figyeljünk inkább, hogy az alatta elhelyezkedő réteg(ek) alkalmas(ak) legyen(ek) erre a funkcióra.

Az esőkabátra tekintsünk úgy, mint öltözetünk legfelső rétegére, amelynek elsődleges feladata, hogy az esős, szeles időben melegen tartsa testünket, és megvédjen minket a kihűléstől.

Esőkabát-választásnál nagyon figyeljünk oda, hogy a kapucnija ne legyen túl nagy a fejünkre. Sok kabátot készítenek síelőknek, kerékpárosoknak, hegymászóknak, akik sisakkal a fejükön sportolnak, és a kapucniba annak is bele kell férnie. Ha csak túrázunk, normál méretű kapucnival ellátott kabátot válasszunk, amelynek nagysága állítható, akár több irányból is. Fontos, hogy a kabát megfelelően védje a nyakunkat, a legjobb az olyan gallér, amelyet szükség esetén a szánk elé is tehetünk.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.