Népszerű babonák, amikben többen hisznek, mint gondolnánk

A különböző babonák, hiedelmek a régi időkben az emberek hétköznapjait képezték. A kora újkori emberek természetfölötti jelenségként tartották számon, melynek következtében féltek is tőle. Mára ez azonban átalakult. De vajon melyek a leggyakoribb feltételezések? – írja a Beol.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: Mediaworks2021. 08. 13. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. A fekete macska

Mondhatjuk, hogy a legnépszerűbb babona a fekete macskákhoz kötődik. A szóbeszéd úgy járja, hogyha az úton balról jobbra szalad át előttünk, akkor balszerencse ér minket, azonban ha jobbról balra, akkor szerencsénk lesz.

2. A tükör

Ki ne ismerné a törött tükör esetét, mely hét év szerencsétlenséget hoz összetörőjére? A magyar néphiedelem szerint azonban ha a szilánkokat összeszedi és a holdfénynél elássa, akkor a rossz elkerüli az illetőt.

3. A létra

A létra alatt való átsétálás is világosan él az emberek fejében. Ahogyan az előző, úgy ez a rossz babona is elkerülhető, ha úgy sétálunk át alatta, hogy közben keresztbe tesszük az ujjainkat.

4. Az üres tárca

Aki kapott már ajándékba pénztárcát, jó esetben talált benne legalább egy ötforintost. Ez annak köszönhető, hogyha valaki üres tárcát ajándékoz, akkor az illető – az ajándékozó – soha nem lesz gazdag, így a szegénység elkerülése érdekében mindig legyen benne egy kis apró.

A teljes cikk további népszerű babonákkal ITT érhető el.

Borítókép: Unsplash

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.