Klaus Schwab, a leninista

Tudnunk kell, milyen nézeteket vall a világuralomra törő globális elit egyik meghatározó tagja.

2022. 08. 17. 11:49
World Economic Forum in Davos
epa09968344 WEF Founder and Executive Chairman Klaus Schwab addresses a plenary session during the 51st annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 23 May 2022. The forum has been postponed due to the COVID-19 pandemic and was rescheduled to early summer. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic 'History at a Turning Point: Government Policies and Business Strategies' from 22 to 26 May 2022. EPA/LAURENT GILLIERON Fotó: LAURENT GILLIERON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki is az a Klaus Schwab?

Bizonyára már sokan tudják: a világuralomra törő globális elit egyik meghatározó tagja. Az 1971-ben alakult Világgazdasági Fórum (WEF) alapítója, s azóta is az elnöke. 83 éves közgazdász, Henry Kissinger egykori tanítványa, aki mesterének és mentorának tartotta és tartja a még ma is aktív, 99 éves volt amerikai külügyminisztert.

Természetesen nincs arról szó, hogy Klaus Schwab és szervezete a globális elit abszolút irányítója, hiszen nyilvánvaló, hogy több szervezet és több társaság bonyolult hálózatából áll össze a globális elit. Az azonban tény, hogy a Schwab – és persze Soros – mögött álló legfontosabb nagyfiúk láthatóan előretolták Schwabot, hogy a WEF-fel együtt egyfajta faltörő kosként indítsák el, és gyorsítsák fel a New World Order, tehát az új világrend felé irányuló folyamatokat a legkülönbözőbb területeken.

 

Éppen ezért tudnunk kell, hogy Klaus Schwab vajon milyen nézeteket vall istenigazából, kiből, miből merít, amikor a jövő szép új világát kívánja megtervezni.

 

Amelyről egyre többet beszél és nyilatkozik, valamint ír, melyek közül a legfontosabb a 2020 tavaszán megjelent könyve, a Covid 19: The Great Reset.

Ezekben összefoglalja, hogy egy negyedik ipari forradalom mentén a kapitalizmust újra kell tervezni, „technodemokrácia” kell. S ami a legfeltűnőbb, hogy az összes globalista szereplő, Bill Clintontól kezdve Tony Blairen át egészen Bill Gatesig és persze Joe Bidenig, állandóan egy azonos szófordulattal élnek: „Build back better!”, azaz építsd vissza jobban!

Ez valami olyasmit jelenthet a nagy újrakezdéssel együtt, hogy a kapitalizmus teljes megújítására van szükség. Rendben, de hogyan? Kiből merít Schwab? Ki a példaképe? Nos, a választ egy tévés interjújában láthatjuk. Ebben Schwab egy könyvespolc előtt beszél, a polc legszélén egy mellszobor látható. Ismert alak. A neve: Lenin. Most mondhatnám: van még kérdés? De hozzáteszem: Schwab és társainak nézetei a szép új világról valóban leninista, egyben marxista gondolatok. Hiszen mit is akarnak a Great Reset kapcsán?

 

„Nemzetközivé lett” világot: világkormányzást. Megszűnik a magántulajdon, a „tőke” uralma: „nem lesz tulajdonom, mégis boldog leszek.” Mindent megkapok, amire szükségem van. Marx mit írt?„Mindenki képességei szerint, mindenki szükséglete szerint.” Aha.

 

Hányszor kell még legyőznünk a kommunizmust, Istenem?

Egyébként pedig éppen Marx írta, hogy a világtörténelemben a dolgok kétszer jönnek elő: először mint tragédiák (megéltük), másodszor mint komédiák. Lehet, hogy mi, közép- és kelet-európaiak ezen a komédián rengeteget röhögünk. A baj az, hogy az „ártatlan” nyugatiak várják a tragédiát.

Borítókép: Klaus Schwab a davosi Világgazdasági Fórumon (Fotó: MTI/EPA)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.