Balatoni vitorlásverseny Bujtor István emlékére

2019. 08. 14. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozások szerint 30-40 árbocos áll majd rajthoz augusztus 17-én Balatonkenesén a több mint két évtizedes múltat maga mögött tudó Tabu Old­timer vitorláskupán – mondta el lapunknak Kollár Lajos, a Magyar Vitorlásszövetség (MVSZ) elnöke, a tradicionális fahajók seregszemléjének ötletgazdája.

– Az eseményre így az augusztus 20-i nemzeti ünnepet megelőző szombaton kerül sor, a neves színész, rendező, megszállott hajós tiszteletére négy éve felajánlott Bujtor István-emlékversenyként – tette hozzá a sportvezető.

A Tabu 40-es cirkáló évtizedek óta szeli a tó vizét

Érdeklődésünkre Kollár Lajos elmondta, hogy a Starnbergi-tavon rendezett, 1980-as évekbeli régihajó-versenyek adták az ötletet: esztendőnként a Balatonon is találkozhatnának a régi hajók, hajósok, és velük egy időben a veteránautósok is. (Az MVSZ elnöke évtizedek óta a Tabu nevű 40-es cirkálóval szeli a Balaton vizét és vesz részt nemzetközi versenyeken.) A veterán négykerekűek a tó északi partján vonulnak fel, majd térnek vissza Kenesére.

Kollár Lajos – aki már a második ciklusát tölti a szövetség élén – négy éve találkozott Bujtor István özvegyével, és akkor ajánlotta fel a Tabu-kupát a régi hajók iránti rajongásáról ismert Bujtor István-emlékversenynek. A programot a művész özvegye, Bujtor Judit nyitja meg Balatonfüreden, koszorúzással egybekötve Bujtor István szobránál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.