Az árstop garantálja az élelmiszer-ellátást is

A mezőgazdasági erőgépek – mérettől függetlenül – továbbra is a 480 forintos áron tankolhatnak a benzinkutakon.

Magyar Nemzet
2022. 03. 11. 11:41
null
20220304 dunaharaszti paraszt sajt farm nagy istvan agrar miniszter es janus vojiechowski europai bizottsag mezogazdasagert felelos biztos havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a magyar családokat és a biztonságos élelmiszer-ellátást is védi az üzemanyag-intézkedésekkel – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter. 

Mint azt a tárcavezető pénteki közleményében felidézi, a mezőgazdasági erőgépek – mérettől függetlenül – továbbra is a 480 forintos áron tankolhatnak a kutakon. Szavai szerint ez különösen fontos a gazdatársadalomnak, miközben segíti mezőgazdasági termelőket a tavaszi munkák elvégzésében, amely a zavartalan élelmiszer-ellátás feltétele.

A miniszter szerint így 

megfelelő időben biztosítva lehet az ország élelmiszer-ellátása és elegendő, kiváló minőségű élelmiszerek kerülhetnek a magyar családok asztalára.

Továbbra is garantált a minőségi élelmiszer-ellátás hazánkban. Fotó: Kurucz Árpád

Emlékezetes: a kormányrendelet szerint a 7,5 tonna feletti gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi gépjárművek csak a nagynyomású kutakon tankolhatnak a piaci áron.

A most életbe lépett literenkénti 20 forintos adócsökkentés a február végén életbe lépett ötforintos jövedéki adócsökkentésre rakódik.

– Az emberek érdekében kitartunk a benzinárstop mellett, jóllehet, Európában több mint 200 forinttal drágább a benzin és a gázolaj, mint Magyarországon – fogalmazott az agrártárca vezetője a minisztérium közleménye szerint, hozzátéve, hogy 

a koronavírus-járvány már megmutatta: a magyar emberek, a magyar családok számára az egyik legfontosabb kérdés a biztonságos élelmiszer-ellátás.

 

Borítókép: Segíti a termelőket az árstopintézkedés (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.