Van, aki sok pénzt fog fizetni a nagy Facebook-leállás miatt, hamarosan küldik a számlát

Korábban is volt ilyen, akkor sokaknak sokba került a szünet.

Forrás: Pénzcentrum2024. 03. 06. 13:33
A mobiltelefon tiltás az iskolában úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen lesz a jövőben a gyerekek megvédéséhez.
A mobiltelefon tiltás az iskolában úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen lesz a jövőben a gyerekek megvédéséhez. Fotó: pexels.com Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban is történt már olyan, hogy a Facebook leállt, a keddi nagy leállás nem egyedi alkalom. A Pénzcentrum emlékeztet, 2021-ben több órára leállt az oldal, utóbb ezt egy konfigurációs hibával magyarázták.

Meglepő eredménye is volt a korábbi nagy szünetnek, ugyanis a felhasználók ettől függetlenül tartani akarták egymással a kapcsolatot, így elkezdtek más csatornákat használni, hogy ne szakadjon meg a csevegés. Rengetegen választották tehát a hagyományos kommunikációs csatornákat, sokan telefonáltak egymással, illetve szöveges üzenetekben kommunikáltak. 

A portál emiatt megkereste akkor a Magyar Telekomot, a vállalat arról tájékoztatott, hogy az akkori leállás az sms-forgalmat száz százalékkal, míg a hangforgalmat 15 százalékkal növelte meg. Külön érdekes, hogy a vezetékes telefont is nyolc-tíz százalékkal többen használták.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.