Észak-Korea négy robotrepülőgépet is letesztelt egy hadgyakorlat során

Céljuk a gyakorlattal az ország nukleáris ellencsapásmérő képességének demonstrálása volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 24. 9:35
KIM Dzsong Un
Szohe, 2022. december 16. Az észak-koreai állami hírügynökség (KNCA) által 2022. december 16-án közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ megtekint egy nagy tolóerejû, szilárd tüzelõanyaggal mûködõ hajtómûvel elvégzett sikeres rakétakísérletet az északnyugati Tongcsang-ri városnál mûködõ Szohe mûholdfelbocsátó és rakétakísérleti telepen december 15-én. MTI/EPA/KCNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerint a csütörtöki hadgyakorlaton Hvaszal–2 típusú stratégiai robotrepülőgépeket teszteltek az Észak-Hamjong tartományban található Kim Csaek térségében, a Koreai-félsziget keleti partjainál.

A hadgyakorlat ismét világosan megmutatta a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság nukleáris haderejének harckészségét, amely minden tekintetben megerősíti halálos nukleáris ellentámadási képességét az ellenséges erőkkel szemben

– írta a KCNA.
A hírügynökség hozzátette: kétezer kilométer megtétele után a rakéták pontosan eltalálták a kijelölt célterületet a tengeren.
A Koreai-félszigeten jelenleg nagy a feszültség, miután az atomfegyverrel rendelkező Észak-Korea több rakétatesztet hajtott végre az elmúlt hetekben. Megfigyelők attól tartanak, hogy ezeket hamarosan egy kísérleti atomrobbantás követheti, amelyre évek óta nem volt példa.
Phenjan szombaton nagy hatótávolságú rakétát tesztelt, amellyel elméletileg képes elérni az Egyesült Államok területét. Hétfőn két rakéta kilövésével folytatta a sort, amelyeket Japán és Dél-Korea rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákként azonosított.

Borítókép: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megtekint egy nagy tolóerejű, szilárd tüzelőanyaggal működő hajtóművel elvégzett sikeres rakétakísérletet 2022-ben (Fotó: MTI/EPA/KCNA)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.