Kiverte a biztosítékot a Playboynak pózoló államtitkár

Tüntetések és sztrájkok bénítják meg Franciaországot, de kritikusai szerint ez nem érdekli Marlene Schiappát.

Magyar Nemzet
Forrás: CNN, RFI2023. 04. 03. 8:21
FRANCE - BREAKFAST OF FRENCH GOVERNMENT AT BEAUVAU
Marlene Schiappa
FRANCE-POLITICS-BREAKFAST OF FRENCH GOVERNMENT AT BEAUVAU France, Paris, 2023-01-04. Photograph by Xose Bouzas / Hans Lucas. Breakfast of the members of the government at the Hotel de Beauvau, Ministry of the Interior and Overseas. Arrival of the members of the government in the courtyard of the Hotel de Beauvau. Marlene Schiappa, Secretary of State to the Prime Minister, in charge of the social and solidarity economy and associative life.France, Paris, 2023-01-04. Photographie par Xose Bouzas / Hans Lucas. Petit dejeuner des membres du gouvernement a l Hotel de Beauvau, Ministere de l interieur et des Outre-mer. Arrivee des membres du Gouvernement dans la cour de l Hotel de Beauvau. Marlene Schiappa, secretaire d etat aupres de la premiere ministre, chargee de l economie sociale et solidaire et de la vie associative. (Photo by Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: Europress/AFP/Xose Bouzas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját párttársai is keményen bírálják Marlene Schiappát, a szociális gazdaságért felelős államtitkárt, amiért a Playboy magazin címlapján jelent meg. Schiappa a nemek közötti egyenlőség államtitkáraként vállalt először kormányzati tisztséget Emmanuel Macron francia államfő első elnöki ciklusa idején, az ő nevéhez fűződik az a törvény, amelynek értelmében azonnali bírságot szabhatnak ki a nőket az utcán verbálisan és fizikailag molesztáló, utánuk fütyörésző férfiakra. E határozott fellépése ellentmondásban áll azzal, hogy most a nőket tárgyiasító férfimagazinnak pózolt, illetve adott interjút a nők és az LMBTQ-közösség jogairól.

Az Élisabeth Borne miniszterelnökhöz közel álló források szerint a kormányfő elmondta Schiappának, hogy a jelenlegi politikai és szociális válságban nem illő az, amit csinál. Ezzel arra utalt, hogy hónapok óta tüntetések és sztrájkok bénítják meg Franciaországot a nyugdíjreform bevezetése miatt. – Egyes emberek, akiknek további két évet kell dolgozniuk, most az utcán tüntetnek, addig sem kapnak fizetést, miközben az infláció miatt enni se tudnak. Hol a francia emberek iránti tisztelet? – háborodott fel Sandrine Rousseau zöldpárti képviselő.

Marlene Schiappa azonban úgy reagált a kritikákra: „A nők jogát, hogy maguk dönthessenek saját testükről, mindig és mindenhol meg kell védeni!”

 

Borítókép: Marlene Schiappa államtitkár (Fotó: AFP/Hans Lucas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.