Legalább 22 embert lelőttek az amerikai Lewistonban + videó

A rendőrség közlése szerint a negyvenéves elkövető még mindig szabadlábon van, a lakosságot óvatosságra intették.

Forrás: MTI2023. 10. 26. 6:26
null
Lewiston, 2023. október 26. Rendõrök a Maine állambeli Lewistonban elkövetett lövöldözés egyik helyszínén 2023. október 25-én. Egy okleveles lõfegyver-oktató az este folyamán két helyszínen, egy étteremben és egy bowling-teremnél nyitott tüzet, legkevesebb 22 embert megölt, 30-at megsebesített. A rendõrség nagy erõkkel keresi az elkövetõt. MTI/EPA/C. J. Gunther Fotó: C. J. Gunther
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 22 ember meghalt, és 50-60 megsebesült a Maine állambeli Lewistonban történt lövöldözésben szerdán este. Maine állam rendőrsége az X közösségi platformon arra kérte az embereket, hogy maradjanak az otthonaikban, zárt ajtók mögött, mert „aktív lövöldöző van Lewistonban”. Hozzátették, hogy a rendőrség több helyszínen nyomoz.

Az Androscoggin megyei seriff hivatala két fotót tett közzé a gyanúsítottról a Facebookon, azt írva, hogy szabadlábon van. A képen egy szakállas férfi látható puskával a kezében. A CNN értesülései szerint a bűncselekményt a negyvenéves Robert Card követte el.

A Portlandtől mintegy 56 kilométerre északra, Androscoggin megyében található város központi kórháza közleményt adott ki, amely szerint a környező kórházakkal koordinálják a nagy számú meglőtt sérült ellátását. Lewiston a Maine államba irányuló afrikai bevándorlás egyik fő központjává vált − írja az AP hírügynökség tudósítása. A több ezer fős szomáliai lakosság az egykor túlnyomórészt fehér lakosságú malomváros demográfiai összetételét az egyik legváltozatosabbá tette Észak-New Englandben.

Borítókép: Rendőrök a Maine állambeli Lewistonban elkövetett lövöldözés egyik helyszínén 2023. október 25-én (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.