Megfejtették Robert Fico választási győzelmének titkát

Papp Sándor publicista azt is elmondta, hogy miért nem jutott be felvidéki magyar párt a pozsonyi törvényhozásba.

Forrás: HírTV2023. 10. 01. 14:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovákiai választásokat csaknem százszázalékos feldolgozottság mellett Robert Fico pártja, az Smer–SD nyerte meg a megszerzett voksok 23,6 százalékával. A Szövetség eredménye 4,4 százalékra csökkent, vagyis a felvidéki magyar párt nem jut be a pozsonyi törvényhozásba.

A Hír TV Papp Sándor publicistát kérdezte a választási eredmények kapcsán, akinek meglátása szerint a Szövetség nagyon elhibázott kampányt folytatott, „aszfaltot és betont” ígért a választóknak, utakat, amelynek megvalósítása az önkormányzatok dolga, nem pedig a nagypolitikáé.

Kiemelte,

kardinális témákban, mint a genderterror, a migránskérdés és az ukrajnai fegyverszállítások ügye, a Szövetség nem nyilvánult meg.

Mint ismert, Fico szembement az ukrán elnökkel, Zelenszkijjel, hiszen kijelentette, Pozsony nem fog több fegyvert szállítani Ukrajnának. Erre reagálva Papp Sándor elmondta,

Szlovákiában Orbán Viktor magyar miniszterelnök népszerűsége több mint 80 százalékos, vagyis a szlovákok azonosulnak az orbáni politikával, ezért is választották Ficót, ezért is nyert magasan Fico pártja, mert látják a V4-es együttműködés lehetőségét, látják azt, hogy közösen kell összefogni Brüsszellel vagy Washingtonnal szemben, a Szövetség pedig ezekben a témákban harmatgyenge volt.

Orbán Viktor miniszterelnök a választási eredmények nyilvánosságra hozatala után, ma reggel a Twitter-oldalán üzent Robert Ficónak. Azt írta: 

Nicsak, ki tért vissza! Gratulálok Robert Ficónak a vitathatatlan győzelméhez a szlovák parlamenti választásokon. Mindig jó egy patriótával együtt dolgozni. Alig várom!

Borítókép: Orbán Viktor fogadja Robert Fico szlovák miniszterelnököt (Forrás: Twitter/Orbán Viktor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.