Másodpercek alatt válnak ócskavassá a tankok a keleti fronton + videó

Erős videót osztott meg az ukrán hadsereg.

2023. 11. 05. 12:33
null
Donyecki terület, 2023. március 7. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen egy orosz T-90-es harckocsi tüzet nyit az ukrajnai háború frontvonalánál a donyecki régióban egy meg nem nevezett helyszínen 2023. március 7-én. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán erők által közzétett felvételek szerint egy hatalmas összecsapásban meghátrálásra késztették az orosz csapatokat a kelet-ukrajnai Avgyijivkánál. A videón a 47. gépesített dandár csap össze a támadó orosz egységekkel, a leírás szerint több harckocsit és páncélozott csapatszállítót megsemmisítettek. 

A felvételek jól látszik, hogy az előrenyomuló orosz tankok másodpercek alatt válnak ócskavassá.

A beszámolók szerint egyre fokozódnak a harcok Avgyijivka és Kupjanszk körül a keleti fronton. Az oroszok jelentős erőforrásokat csoportosítottak át ide és próbálják bevenni a két várost. Amennyiben sikerülne, az jelentős stratégia győzelem lenne Moszkva számára a tél beköszönte előtt, ugyanakkor erre kevés az esély belátható időn belül. 

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen egy orosz T–90-es harckocsi tüzet nyit az ukrajnai háború frontvonalánál a donyecki régióban egy meg nem nevezett helyszínen 2023. március 7-én (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.