Orbán Viktor és Pásztor Bálint találkozóján megerősítették a VMSZ és a magyar kormány szövetségét

Megállapodak a délvidéki gazdaságfejlesztési program továbbviteléről

Forrás: mti2023. 11. 10. 11:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a karmelita kolostorban fogadta Pásztor Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) megbízott elnökét, akit a párt tanácsa Pásztor István elnök halálát követően bízott meg a szervezet vezetésével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Pásztor István, aki 16 éven át vezette a legnagyobb délvidéki magyar pártot, október 30-án, 67 évesen, rövid, súlyos betegség után hunyt el. 

Pásztor István fia, Pásztor Bálint a VMSZ alelnöke, köztársasági parlamenti frakcióvezetője, valamint a szabadkai városi képviselő-testület elnöke. A politikus a VMSZ következő tisztújító közgyűléséig marad a párt megbízott elnöke.

A pénteki találkozón Orbán Viktor és Pásztor Bálint megerősítette a magyar kormány és a VMSZ közötti szövetséget.

A délvidéki párt elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt a szerbiai választási kampányról, az elmúlt években sokat javult szerb–magyar kapcsolatok további fejlesztésének lehetőségeiről, amelyben a VMSZ továbbra is konstruktív szerepet kíván betölteni.

A két vezető megállapodott a délvidéki gazdaságfejlesztési program továbbviteléről, és egyetértettek abban, hogy a Szeged–Szabadka vasútvonal mielőbbi üzembe helyezése, valamint a kishatárátkelők nyitvatartásának meghosszabbítása a délvidéki magyarok szempontjából kulcskérdések, megvalósításukért közösen fognak fellépni – tájékoztatott a megbeszélésről Havasi Bertalan.

 

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Pásztor Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnökét a karmelita kolostorban 2023. november 10-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.