Tizenegyezer százalékkal emelkedett a migránsbűnözés ebben a városban

A rendőrség szerint az illegális és ellenőrizetlen migráció helyi szinten is hozzájárul a drámai bűnözési hullámhoz.

2023. 11. 29. 16:17
null
Gran Tarajal, 2023. november 23. Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura szigetén, Gran Tarajal kikötõjében 2023. november 23-án, miután egy hajó 82 migránst vett fedélzetre a szigettõl mintegy 120 kilométerre. MTI/EPA/EFE/Carlos de Saa Fotó: Carlos de Saa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határátlépők és a Venezuelából származó illegális bevándorlók letartóztatásának száma 2021 óta több mint tizenegyezer százalékkal nőtt az Illinois állambeli Chicago városában, erről tanúskodnak a bűnüldözési nyilvántartások. A Breitbart News amerikai hírportál ezzel kapcsolatban megjegyezte, 

tavaly nyár óta több mint huszonkétezer határátlépő és illegális bevándorló érkezett Chicagóba, miután Joe Biden elnök belbiztonsági minisztériuma (DHS) elengedte őket az ország belsejébe. A Chicagóba igyekvő illegális bevándorlók többsége venezuelai.

A városi rendőrség hivatalos feljegyzései szerint az illegális és ellenőrizetlen migráció helyi szinten is hozzájárul a drámai bűnözési hullámhoz, amelyben a bolti lopások száma robbanásszerűen megnőtt.

2021-ben a chicagói rendőrség mindössze hat olyan személyt tartóztatott le, akik Venezuelát adták meg születési helyként. Idén eddig közel hétszáz venezuelait tartóztatott le a rendőrség.

Ismert, amióta Joe Biden 2021 januárjában hivatalba lépett, mintegy 6,5 millió határátlépő és illegális bevándorló érkezett a déli határvidékre, ami messze meghaladja az Egyesült Államok éves születésszámát. Közülük már több millióan sikeresen be is jutottak az országba, a DHS segítségével valamennyi államba eljutottak.

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, elfogadták a texasi törvényhozók azt a törvényt, amely bűncselekménnyé nyilvánítja a mexikói határon való átlépést a hivatalos átkelőpontokon kívül, és lehetővé teszi, hogy az állami hatóságok letartóztassák  az ilyen átkeléssel gyanúsított személyeket, 

a bíróság pedig a börtönbüntetés mellett akár a kitoloncolásukat is elrendelheti.

A helyzet súlyosságát – igaz, burkoltan – a kormány is elismerte. Néhány hete Alejandro Mayorkas, Biden harcosan bevándorláspárti belbiztonsági minisztere kiegészítő finanszírozást és a szükséges jogszabályok gyors elfogadását kérte a kongresszustól, hogy megépülhessen egy 17 mérföld (nagyjából 27 km) hosszú fal a Rio Grande völgyében, ahol különösen súlyos a helyzet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Carlos de Saa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.