Itt az amerikai bejelentés, ekkor kezdődik a harmadik világháború

Nem hagyhatjuk, hogy Ukrajna bukjon, mert ha az megtörténik, akkor nagy a valószínűsége, hogy Washingtonnak bele kell keverednie a konfliktusba – mondta egy demokrata politikus. Amerikai katonák szállhatnak szembe az orosz csapatokkal.

2024. 05. 06. 12:53
null
Harkiv, 2024. április 24. Éjszakai orosz rakétatámadásban megrongált jármûvek a kelet-ukrajnai Harkivban 2024. április 24-én. Ukrajnai források szerint legalább hat ember megsebesült. MTI/EPA/Szergej Kozlov Fotó: Szergej Kozlov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hakeem Jeffries, a képviselőház demokrata képviselője kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak továbbra is támogatnia kell Ukrajnát egy szélesebb körű háború megelőzése érdekében, és az Oroszország elleni harc segítésének késlekedéséért a Republikánus Párton belüli Putyin-párti frakciót tette felelőssé.

 

Nem hagyhatjuk, hogy Ukrajna bukjon, mert ha az megtörténik, akkor nagy a valószínűsége, hogy Amerikának bele kell keverednie a konfliktusba – nem egyszerűen a pénzünkkel, hanem a katonáinkkal

 – mondta egy interjúban Jeffries.

Kifejtette, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szovjetunió újjáteremtésére törekszik, és ezzel fenyegeti a NATO-t. Putyin inváziója a szomszédos Georgiában nem állt meg, ahogy a kelet-ukrajnai Krím elfoglalása után sem.

Higgyünk-e abban, hogy ha megengedjük Vlagyimir Putyinnak, hogy sikeres legyen Ukrajnában, akkor megáll ott? Természetesen nem fog – mondta a háborúpárti Jeffries. Hozzátette:

Tehát azok, akik meg akarják győzni az amerikaiakat arról, hogy az ukrán erőfeszítések kudarcot vallottak, Vlagyimir Putyin propagandáját hirdetik, mert a tények pont az ellenkezőjét mondják, ezért fontos, hogy befejezzük a munkát.

Nem ő az egyetlen politikus a tengerentúlon, aki folytatná a vérontást Európában. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója a Financial Timesnak azt mondta, Ukrajna 2025-ben ismét ellentámadásba lendül az orosz–ukrán háborúban. A Fehér Ház tehát a háború további folytatásában érdekelt.

 

Borítókép: Éjszakai orosz rakétatámadásban megrongált járművek a kelet-ukrajnai Harkovban 2024. április 24-én (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.