Elítéltek két magyart Ausztriában

Az áldozat holtteste azóta sem került elő.

Forrás: MTI2023. 12. 06. 21:14
rendőrautó, rendőr, villogó Fotó: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halált okozó rablás miatt ítéltek el szerdán két magyar állampolgárt Salzburgban. A nem jogerős ítélet alapján a huszonhat éves vádlottat tizenöt év börtönnel, húszéves féltestvérét tizennyolc év börtönnel sújtották.

A vádak szerint a féltestvérek január 2-án az osztrák városban

egy autóvásárlás ürügyén gyilkolták meg a 31 éves iraki férfit, akinek holttestét még nem találták meg.

Az idősebb vádlott ártatlannak vallotta magát, Magyarországon büntetett előéletű féltestvére viszont elismerte bűnösségét halált okozó testi sértés elkövetésében. A fiatalabb vádlott tanúvallomása szerint az autóvétel után egy mélygarázsban összevesztek az iraki férfival, aki a dulakodásban életét vesztette.

Elmondása szerint a holttestet az autó csomagtartójába tette, majd Salzburg határában megszabadult tőle, de arra már nem emlékezett, hogy pontosan hol.

Az idősebb féltestvér azt vallotta, hogy nem volt szemtanúja a veszekedésnek, nem lopta el az autót, és általában is tagadta, hogy bármi köze lett volna a történtekhez.

Elena Haslinger illetékes ügyész verziója szerint a két férfi már előzőleg eltervezte, hogy elrabolják a kocsit. A szóban forgó BMW-t január 17-én foglalták le. A csomagtartóban vérnyomokat találtak és az iraki férfi karóráját, amelyen az idősebb gyanúsított DNS-ét is felfedezték. Az iraki férfi vérét egy törölközőn is megtalálták a két gyanúsított salzburgi lakásán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.