Úgy tudni, nincs magyar ember a prágai mészárlás áldozatai vagy a sérültjei között

„Mély megdöbbenéssel értesültünk a prágai lövöldözésről; jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy magyar lenne az áldozatok vagy a sérültek között” – írta Facebook-oldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön.

Forrás: MTI2023. 12. 21. 18:34
Several Killed And Wounded After A Shooting In Downtown Prague
PRAGUE, CZECH REPUBLIC - DECEMBER 21: A police officer stands at a cordon around the location of the shooting on December 21, 2023 in Prague, Czech Republic. A shooting leaves ten dead and dozens injured in a university building in central Prague, with police confirming the gunman dead. (Photo by Gabriel Kuchta/Getty Images) Fotó: Getty Images/Gabriel Kuchta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A jelenlegi információink szerint nagyságrendileg 20-30 magyar egyetemről érkezett hallgató tanul a prágai Károly Egyetemen. Ez nem jelenti azt, hogy mindannyian magyar állampolgárok. A Károly Egyetemtől kapott első tájékoztatás szerint nincs külföldi áldozata a lövöldözésnek” – fogalmazott az államtitkár a közösségi oldalán.

Menczer Tamás közölte: a magyar nagykövetség kapcsolatban van az egyetemmel és a rendőrséggel. „Együtt érzünk az áldozatok családtagjaival és a sérültekkel, akiknek teljes testi-lelki felépülést kívánunk, imáinkban is velük vagyunk” – fogalmazott az államtitkár.

Hozzáfűzte, a fejleményeket folyamatosan figyelik.

A prágai Károly Egyetem filozófia intézeténél, a Jan Palach téren többen életüket vesztették és több tucatnyian megsebesültek a csütörtök délutáni lövöldözésben. Úgy tudni, a fekete ruhás férfi az édesapját is megölte a mészárlás előtt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Gabriel Kuchta/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.