Ausztriában készenlétben volt a rendőrség újévkor a terrorveszély miatt

Rendőri készültség mellett búcsúztatták az óévet Bécsben, az osztrák főváros utcáit százezrek lepték el.

2024. 01. 01. 11:52
Business,District,Of,Vienna,With,Skyscrapers,And,Fireworks.,New,Year's
1837785019 Fotó: Angyalosi Beata Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az egész világon, Bécsben is nagy ünneplések zajlottak. A fővárosban 800 ezer ember ünnepelte az újévet szilveszterkor az utcákon. Olyan sokan voltak a központban, hogy már 11-kor le kellett zárni a belvárost a további látogatók elől – írja az Österreichischer Rundfunk állami közszolgálati műsorszolgáltató.

Az alábbi videón is látszik, mekkora volt a mulatság:

A fesztiválhangulat egész Bécsben érződött, ünnepi hangulatban telt az óév búcsúztatása, és bár más városokban is rendeztek ünnepségeket, a legnagyobb mulatság a fővárosban zajlott.

Az óév búcsúztatását azonban nagy rendőri készültség előzte meg, ugyanis – más európai nagyvárosokhoz hasonlóan – Bécsben is szélsőséges támadástól tartottak. Karl Nehammer osztrák kancellár szilveszter előtt körbejárta a katasztrófavédelmi szolgálatokat, hogy meggyőződjön, minden rendben van az ország biztonságával. Felső- és Alsó-Ausztriában készenlétbe helyezték a mentőszolgálatokat, amelyek sok bevetésre készültek idén.

Végül azonban nem történt nagyobb incidens, a terrorfenyegetettség ellenére viszonylag békésen telt az ünneplés az országban.

Borítókép: Szilveszteri tűzijáték Bécsben (Fotó: Shutterstock/Angyalosi Beáta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.