Borzalom: a Hamász megölt egy magyar–izraeli túszt

Az izraeli férfit eltűntnek hitték, de három hónap után kiderült, fogságban volt, ahol megölték.

Forrás: Hetek2024. 01. 01. 18:18
null
Jeruzsálem, 2023. december 12. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i Izrael elleni fegyveres támadásakor túszul elhurcolt emberek hazahozatalát követelik hozzátartozók a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalhoz vonulva 2023. december 12-én. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokkal ezelőtt tette nyilvánossá a Beeri kibuc, hogy az ott lakó magyar állampolgárságú Ilan Weiszt kivégezte a Hamász palesztin terrorszervezet. A családfő 56 éves volt – írja a Hetek. 

A lapnak korábban Osnat Weisz nyilatkozott, akinek a 18 éves, szintén magyar–izraeli unokahúgát és édesanyját a Hamász terroristái rabolták el október 7-én a Beeri kibucból. Elmesélte, hogy először az anyjával tartotta a kapcsolatot a Hamász támadásának idején, ő mondta neki a telefonban, hogy terroristákkal van tele a kibuc. Amikor megszakadt a hívás, Osnat a 18 éves unokahúgának, Nogának üzent, aki azt írta, betörtek hozzájuk a fegyveresek, ő pedig az ágy alá bújt el.

Még mindig itt vannak, felgyújtották a házat

– üzente nagynénjének.

Két nővére túlélte a támadást, ők egy másik lakásban bújtak el. Ők is kapcsolatban voltak a húgukkal, és később elmesélték, hogy Noga nem kapott már levegőt a füsttől, ezért ki kellett menekülnie a házból az ablakon keresztül. Ám odakint a terroristák észrevették őt, és túszul ejtették – ahogyan az édesanyját, Shirit is. A Heteknek nyilatkozó nagynéni elmondta, hogy csak a szerencsének köszönheti, hogy ő maga végül az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy nem utaznak az ünnepre a bátyjához vendégségbe. Különben ő is a Hamász terrorjának áldozatául eshetett volna a gyermekekkel. Az otthont, ahova vendégségbe várták őket, porig égették a terroristák. 

A család még augusztusban Magyarországon tartózkodott a hetilap szerint. A lap úgy tudja, az ugyancsak magyar Amir Weiszt, aki Ilan testvére, szintén kivégezték a terroristák.

Borítókép: A Hamász által elhurcolt emberek hazahozatalát követelik a hozzátartozók (Fotó: Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.