Halálos áldozatok és súlyos sérültek Olaszországban szilveszterkor

Veszélyes helyi szokás, hogy az óév búcsúztatására pisztollyal lőnek a levegőbe.

2024. 01. 01. 13:46
New year celebrations in Rome
ROME, ITALY - JANUARY 1: Fireworks are seen from the Pincio Terrace as they light up the sky over, during the New Year celebrations in Rome, Italy on January 1, 2024. Riccardo De Luca / Anadolu (Photo by RICCARDO DE LUCA / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos balesettel végződött egy házibuli Nápoly környékén szilveszterkor. A féktelen szórakozásnak idén is rengeteg sérültje volt Olaszországban, bár a hatóságok emelt számú rendőrt vezényeltek az utcákra. Igen veszélyes nápolyi szokás, hogy az óév búcsúztatására pisztolylövéseket adnak le a levegőbe.

Sajnos idén is emberáldozatot követelt a felelőtlenség.

Hiába volt rendkívüli készültség az óév búcsúztatására Olaszországban, feszültség alakult ki Milánóban és súlyos sérüléseket okozó lövöldözések voltak Nápolyban. Sajtóbeszámolók szerint erőszakos utcai harcok voltak Milánóban szilveszter éjjelén, kövekkel dobálták meg a rendőrséget. Fokozott létszámban vezéreltek rendőröket az utcára a szórakozók védelmére, 1500 ellenőrzést hajtottak végre. Egészen pontosan Milánó San Siro negyedében tört ki a balhé, ahol a helyi lakosok nekimentek a rendfenntartó erők munkatársainak. A városnegyed egyik legveszélyesebb sikátorában régi bútorokat és hulladékot hordtak össze azzal a céllal, hogy éjfél előtt pár perccel meggyújtsák. A beavatkozó rendőröket kövekkel dobálták meg a helyiek, így próbálták távol tartani őket.

Súlyosan megrongálták a hatósági járműveket is, kövekkel törték be egy rendőrautó ablakát.

Nápolyban, a legélénkebbnek és egyben legveszélyesebbnek tartott városban sem volt zavartalan a szórakozás. Ketten sérültek meg súlyosan lövöldözés következtében, egy nő pedig életét veszítette. A város központjában egy asszonyt egy pisztolyból leadott lövedék sebesített meg, szerencsére nem életveszélyesen. Otthona erkélyéről nézte az éjféli tűzijátékot, amikor hasfalába csapódott a lövedék. A Nápolyhoz közeli Casertában egy 26 éves férfit halántékánál ért egy pisztolyból leadott lövés, állapota súlyos. A Vezúv lábánál fekvő Afragola településen ugyancsak egy nőt talált el egy eltévedt lövedék egy házibuliban. A legfrissebb híradások szerint ő életét veszítette.

Salerno tartományban pedig egy kisgyermek veszítette el fél szemét, tűzijáték miatt sérült meg. Ugyancsak Nápoly belvárosában egy petárdára hajó autó kigyulladt. Számos sebesültje volt az olasz fővárosban is a felelőtlen tűzijátékozásnak és petárdázásnak. Két fiatal fiú veszítette el mindkét karját a pirotechnikai eszközök helytelen használata következtében.

Borítókép: Tűzijátékokat lőnek fel Rómában 2024. január 1-jén (Fotó: AFP/Anadolu/Riccardo de Luca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.