Hatalmas robbanással semmisült meg egy gázszállító teherautó + videó

Felrobbant egy 60 tonna cseppfolyósított földgázt szállító teherautó Ulánbátorban. A hatalmas robbanás több közeli épületet, köztük egy lakóházat is megsemmisített. Több mint 600 tűzoltó sietett a helyszínre, hogy eloltsa a tüzet. Egy közeli lakótömb lakóit ideiglenesen kiköltöztették.

Forrás: Reuters2024. 01. 24. 13:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdenebold Sukhbaatar, egy 40 éves ügyvéd a BBC Newsnak elmondta, hogy a baleset, amely helyi idő szerint éjjel 1 óra után történt, földrengésnek tűnt, de erős fény követte.

Nagyon erős volt. Én még soha nem láttam ilyen erős robbanást. Olyan volt, mint egy hatalmas folyékony gáz.

Látta, ahogy a tűz „majdnem három különböző épületre” terjedt, és nagyon gyorsan elhatalmasodott.

Az egyik lakos azt mondta a Reutersnek, hogy mire észrevették, hogy az épületük kigyullad, a bejárati ajtót már lángok borították, ezért kénytelenek voltak kitörni a hátsó ajtón. Amikor hátranéztek, a tűz elérte az épület legfelső emeletét.

Minden nagyon gyorsan történt

– mondták. Egy másik ember azt közölte, hogy a robbanás ereje nemcsak az ablakukat törte ki, hanem az erkélyüket is tönkretette.

Sainbuyan Amarsaikhan, Mongólia miniszterelnök-helyettese szerint egyik érintett épületből sem jelentettek áldozatokat. A tűzoltók azonban meghaltak egy tragikus második robbanásban.

A Mongol Nemzeti Sürgősségi Ügynökség (NEMA) – amely szerint a tüzet fél ötre eloltották – hozzátette, hogy a sérültek között négy gyerek is van, köztük egyet mérgezés miatt ápoltak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.