Szégyenletes Biden reakciója a moszkvai terrortámadásra

Sorra érkeznek a részvétnyilvánító üzenetek Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, miután a Moszkva melletti Krasznogorszkban terrortámadást követtek el szélsőségesek péntek este. A merényletnek már legalább 60 halálos áldozata van, és az országok vezetőin túl még a Hamász palesztin terrorszervezet is részvétét fejezte ki Oroszországnak. Joe Biden amerikai elnök számára azonban még a brutális terrortámadás sem volt elegendő, hogy felvegye a kapcsolatot a Kremllel.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 03. 23. 6:51
BIDEN, Joe
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2024. március 18-án. Fotó: Al Drago
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tervezi Joe Biden amerikai elnök, hogy felhívja orosz hivatali kollégáját, Vlagyimir Putyint a krasznogorszki terrortámadás ügyében – erről beszélt a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának képviselője pénteken a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek. Az amerikai forrás egyúttal leszögezte: tárgyalások sincsnek kilátásban Washington és Moszkva között, még a külügyminisztériumok szintjén sem.

A hírügynökségnek nyilatkozó képviselő azt javasolta, vegyék fel a kapcsolatot az amerikai külügyminisztériummal, ám a cikk közléséig nem válaszolt a tárca.

Korábban a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, John Kirby tudatta, Bident tájékoztatták a terrortámadásról, és az amerikai vezetés is figyelemmel kíséri az eseményeket.

Péntek este a Moszkvához közeli Krasznogorszkban több fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A lángok miatt beomlott a koncertterem, a Crocus City Hall tetőszerkezete. Az orosz nyomozóbizottság legutóbbi közlése szerint a merényletnek több mint 60 halálos áldozata és 145 sebesültje van, utóbbiak közül 115-öt szállítottak kórházba. A támadás elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára egy Telegram-üzenetben, a támadók indítékairól és sorsáról egyelőre nincsenek információk – írta az MTI.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2024. március 18-án (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Al Drago)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.