„Menj be és ölj!” – Videón a moszkvai terrortámadás elkövetőjének vallomása

Elképesztő mennyiségű pénzt ígértek a férfinak a merényletért.

2024. 03. 23. 11:55
Biztonsági kamerák felvételén az látható, hogy fegyveresek betörnek a krasznogorszki Crocus City Hall központba 2022. március 22-én. Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félmillió rubelt, azaz közel kétmillió forintnak megfelelő összeget kapott az a férfi, aki részt vett a péntek esti krasznogorszki terrortámadásban – erről maga a merénylő számolt be, miután őrizetbe vették.

 

 

A beszélgetést videóra vették, amelyből az is kiderült, hogy bár a támadót elfogták, az ígért pénznek csupán a felét kapta meg, a terrortámadással kapcsolatban pedig egy ismeretlen személy kereste meg korábban.

A férfi azt is bevallotta, hogy a terrortámadás végrehajtása előtt kiképzésben részesült, és az akcióhoz minden eszközt biztosítottak számára. Elmondták neki a feladatát, ami az volt, hogy csak menjen be az épületbe és lőjje le az embereket.

A beszélgtésből kiderült, az 1998-ban született férfi március 4-én érkezett Oroszországba Törökországból.

 

A legfrissebb híradások szerint a terrortámadással kapcsolatban szombaton tizenegy személyt vettek őrizetbe, köztük van az a négy férfi is, akik végrehajtották a merényletet. Korábban arról lehetett olvasni a sajtóban, hogy a négy férfi tádzsik állampolgár, ezt azonban Tádzsikisztán cáfolta.

Borítókép: Biztonsági kamerák felvételén az látható, hogy fegyveresek betörnek a krasznogorszki Crocus City Hall központba 2024. március 22-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.