Orbán Viktorral folytatódik a konzervatív konferencia Brüsszelben

A szervezők megnyerték a jogi csatát.

Forrás: Mandiner2024. 04. 17. 8:59
A belga rendőrség elzárta a bejáratot a konzervatív konferenciánál. (Fotó: Simon Wohlfahrt/AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A neves izraeli történész, Yoram Hazony a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a belga bíróság hivatalosan is megsemmisítette a konferencia leállításáról szóló végzést – szúrta ki a Mandiner. A konferencia szervezői még tegnapi napon bíróságon támadták meg a baloldali polgármester rendeletét. Ennek eredménye lett a döntés.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) megnyerte a jogi csatát, miután a belga bíróság megsemmisítette a konzervatív konferencia leállításáról szóló végzést. Köszönöm, ADF!

– írta a közösségi oldalán a konzervatív történész.

Bár a jelek szerint komoly erők sorakoztak fel emellett, és sokan szerették volna, a NatCon konferencia minden más korábbi hírrel ellentétben folytatódik, nem is akármilyen előadókkal – írja a Mandiner.

Mint arról lapunk több cikkben is beszámolt, a város polgármestere és a rendőrség mindent megtett, hogy ellehetetlenítse a konzervatív találkozót, de nem jártak sikerrel.

A belga rendőrség blokád alá vonta a NatCon konferenciát Brüsszelben. Úgy látszik, elegük lett a szólásszabadságból. Utoljára 1988-ban akartak rendőrökkel elhallgattatni. Akkor sem engedtük, és most sem fogjuk

− írta közösségimédia-profilján a kormányfő.

Győzelemként értékelte Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, hogy a brüsszeli hatóságok minden ellentétes törekvése ellenére ma is folytatódik a NatCon konzervatív konferencia a belga fővárosban.

A szuverenista erők európai szövetsége megállíthatatlan

− írta a közösségi oldalán Orbán Balázs.

 

Borítókép: A belga rendőrség elzárta a bejáratot a konzervatív konferenciánál (Fotó: AFP/Simon Wohlfahrt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.