„Olyan nagyok akarunk lenni, amennyire csak lehet”

Több millió YouTube-megtekintés, Spotify hallgatottság, nemzetközi fesztiválok nagyszínpadi, közös turnék Liam Gallagherrel, a Kings of Leonnal és számos világsztárral. A brit The Sherlocks kétségkívül az elmúlt évek egyik legnagyobb dobása az Egyesült Királyságnak a gitárzene világában. Sirens címmel jelent meg a legújabb sláger, amelyről a BBC Radio 1 premier után mesélt nekünk Kiaran Crook, a zenekar frontembere.

Lobó-Szalóky Lázár
2023. 03. 10. 14:00
Sherlocks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt években fantasztikus sikereket értetek el Angliában és nemzetközi szinten egyaránt. Hogyan indultak az idei év? Mik a terveid 2023-ra?
– Az idei évet nagy lendülettel kezdtük. Bejelentettünk egy új albumot, a People Like Me & You-t, amely augusztus 11-én jelenik meg, valamint egy új kislemezt is Sirens címmel. A közönségi reakció őszintén lenyűgözött minket, és most már csak arra vágyunk, hogy visszatérjünk a turnéra és nyomjuk az új dalokat. 

– A „Sirens” igazi energiabomba. Ahogy az ember hallgatja a lemezeiteket, úgy tűnik, egyik albumról a másikra megújultok, miközben megőrzitek a  jellegzetes Sherlocks-hangzást is. Milyen lesz a negyedik album?
– A rajongók őszintén szólva minden tőlünk telhetőt megkapnak ezzel a lemezzel. Vannak együtténeklős arénadalok és vannak slágeres himnuszok is. Ez a lemez tele van erős refrénekkel, amit sokezres stadionokban együtt énekelhet velünk a közönség. Kétségtelenül ez az eddigi legerősebb albumunk. Ebben száz százalékig biztos vagyok.

– Milyen volt a közös munka a produceretekkel?
– Al Groves nagyszerű srác,  két lábbal jár a földön. Évekkel ezelőtt, az első albumunk előtt dolgoztunk már vele, onnantól kezdve mindig tudtuk, hogy a jövőben valamikor közösen fogunk lemezt készíteni. Ez volt a tökéletes alkalom, hogy végre összejöjjön, mivel a Covid miatt egy ideje már nem készített teljes albumot zenekarokkal. Szóval mindketten nagyon izgatottak voltunk, amikor bevonultunk a stúdióba és belemerülhettünk a dalokba.

 

– Néhány napja bejelentésre került a brit turnétok, ahol az Egyesült Királyság legendás koncerttermeiben léptek fel az ősz folyamán. Számíthatnak a rajongóitok egy európai turnéra is?
– Igen, hiszen nagyon szeretünk Európában játszani. Mindig jól fogadnak minket és ami még fontosabb, az emberek nagyszerűek. Szeretünk elmenni egy másik országba, találkozni a rajongókkal és egyszerűen csak élvezni ezt az egészet, megélni a pillanatokat. Tehát igen, mindenkit kérek, hogy tartsa a fél szemét a közösségimédia-oldalainkon és hamarabb érkezünk, mint gondolnák.

– Egyre több rádió kezdte el játszani a dalaitokat Magyarországon is. Terveztek magyar koncerteket az idén?
– Még nem vagyok benne biztos, de minden bizonnyal szívesen eljutnánk végre Magyarországra. Úgy érezzük, nemzetközi banda vagyunk, így a világ minden részén, azt hiszem, jelenthetnek valamit a dalaink. Olyan nagyok akarunk lenni, amennyire csak lehet, és minél több emberhez szeretnénk eljutni, amint csak lehet.

Borítókép: The Sherlocs (Forrás: The Sherlocks)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.