Lemezbemutatóval ünnepli a Disney 100. évfordulóját a The King’s Singers

A király énekesei, az éneklés királyai – szokták mondani a Grammy-díjas The King’s Singers énekegyüttesre, amely három városban tart lemezbemutató koncertet a Filharmónia Magyarország rendezésében. A nagy érdeklődésre számot tartó produkciót, mely a legismertebb és legnépszerűbb animációsfilm-zenékből válogat, Budapesten (jan. 16.), Debrecenben (jan. 17.) és Szegeden (jan. 18.) mutatják be.

2024. 01. 13. 21:00
The King's Singers
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi legnagyobb szabású The King’s Singers projektről van szó, amely vadonatúj feldolgozásokat tartalmaz az elmúlt évszázad közkedvelt rajzfilm­klasszikusaiból. A világhírű együttes különleges szimfonikus zenekari arénaturnéval ünnepli meg az ikonikus történetmesélés száz évét, hogy a zenén keresztül minden korosztálynak felidézzék a gyermekkor legszebb emlékeit az Oroszlánkirálytól a Jégvarázsig.

The King's Singers
Látványos show-t ígér a hattagú The King’s Singers. Fotó: Rebecca Reid

A fiúcsapat nagyszabású arénashow-val és az ennek megfelelő látványelemekkel készül a koncertekre. 

A hattagú a cappella sztárcsapaton kívül a Kodály Filharmonikusok Debrecen gondoskodik majd a színvonalas, minőségi zenei élményről. 

A zenekar egy teljes értékű szimfonikus repertoárt vonultat fel, ahol egyes hangszerek még szólószerepet is kapnak. Lesz, ahol a szimfonikus zenekar önállóan muzsikál, lesz, ahol kíséri a szigetországi énekegyüttest, és lesznek a capella darabok is.

A King’s Singers a legnépszerűbb rajzfilmslágerektől inspirálódva készítette el a When you wish upon a star című albumát, az eredményt élőben is megmutatják hazánkban.

A fél évszázados múltra visszatekintő The King’s Singers nevéhez több ezer koncert fűződik, utánozhatatlan hangzáskultúrájuknak köszönhetően fellépéseiket mindig telt ház és hangos siker kíséri. A tradicionális kórusrepertoár az alapítók vérében volt, de ami kiemelte őket a többiek közül, az a zenei sokoldalúság, a könnyűzene fantasztikus magas minőségben való megszólaltatása.

Borítókép: The King's Singers (Fotó: Rebecca Reid)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.