Művészeti programokra írt ki pályázatot az MMA

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 198 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására .

Forrás: MMA2024. 01. 11. 14:30
CSÁK János; OROSZ István; JUHÁSZ Anna; HUSZTI Péter; SZEMADÁM György
Budapest, 2023. október 26. Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a Magyar Mûvészeti Akadémia (MMA) Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett emlékestjén a Pesti Vigadóban 2023. október 26-án. Mellette Juhász Anna irodalomtörténész, Orosz István Kossuth-díjas grafikus, filmrendezõ, a nemzet mûvésze, az MMA rendes tagja, Huszti Péter Kossuth-díjas színmûvész, a nemzet mûvésze, az MMA rendes tagja, Szemadám György Munkácsy-díjas festõmûvész, író, érdemes és kiváló mûvész, az MMA rendes tagja (b-j). MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MMA által kiírt pályázat (kódja: MMA-24-P1) célja – ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is –, hogy anyagi támogatást nyújtson a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez. 

198 millió forint összegben nyílt pályázatra az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, az MMA alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek jelentkezhetnek. A pályázat célja a kiírnak megfelelő civil és egyéb szervezetek művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására. 

A vissza nem térítendő, elnyerhető támogatás összegének alsó határa háromszázezer forint, felső határa másfél millió forint, saját forrás biztosítása a támogatáshoz nem szükséges. 

„Jelen kiírás alapján pályázatot nyújthatnak be szlovákiai, ukrajnai, romániai, szerbiai, horvátországi, szlovéniai és ausztriai székhelyű, magyarországi adószámmal nem rendelkező civil szervezetek is. A támogatás a pályázó által a pályázatban megjelölt, 2024. január 1. – december 31. között megvalósuló, a pályázati kiírásban leírt tevékenysége gyakorlásához, programjának megvalósításához nyújtott vissza nem terítendő támogatás. A rendelkezésre álló összeg az MMA tagozatai között egyenlő arányban kerül felosztásra. A pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján a kiírásban található tematika figyelembevételével lehetséges. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. február 7.” 

– olvasható az MMA közleményében.

A részletes pályázati kiírás ITT olvasható.

Borítókép: Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett emlékestjén a Pesti Vigadóban 2023. október 26-án. Mellette Juhász Anna irodalomtörténész, Orosz István Kossuth-díjas grafikus, filmrendező, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja, Huszti Péter Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja, Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész, író, érdemes és kiváló művész, az MMA rendes tagja (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.