Már több mint kétszázezren látták a Szépművészeti Bosch-kiállítását

Már több mint kétszázezer látogatót fogadott a Szépművészeti Múzeum Bosch-kiállítása, amely még egy hétig látható.

Forrás: MTI2022. 07. 09. 16:13
null
Budapest, 2022. április 20. Hieronymus Bosch németalföldi festõ mûvészetét bemutató kiállítást, az elmúlt fél évszázad egyik legjelentõsebb Bosch-tárlatát megtekinteni kívánók állnak sorba a rendezvényt hirdetõ óriásplakát elõtt a Szépmûvészeti Múzeum épületénél, a Hõsök terén. Az épület 1900 és 1906 között, Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei alapján neoreneszánsz és neoklasszicista stílusban épült és a Hõsök tere mûemlékegyüttesének részeként Budapest világörökségi helyszíneihez tartozik. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Balaton József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múzeum azt közölte szombaton az MTI-vel, hogy az utolsó hétvégén, péntektől vasárnapig hosszabbított nyitvatartással, reggel kilenctől este kilencig várja a látogatókat a július 17-én, vasárnap záródó kiállítás.

A Menny és pokol között – Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlat a múzeum történetének egyik leglátogatottabb kiállítása lett, április 9-i megnyitása óta már több mint kétszázezren látták

– hívták fel a figyelmet.

Kifejtették, hogy a németalföldi mester különleges világát megelevenítő, a késő középkor szellemi és vizuális kultúráját megidéző bemutatón a művész teljes festői életművének csaknem felét, tíz festményt – köztük a bruggei Utolsó ítélet triptichont, A bolondok hajóját (Párizs, Musée du Louvre), a Királyok imádását (New York, Metropolitan Museum of Art), a Szent János Patmosz szigetént (Berlin, Gemäldegalerie) vagy az Ecce Homót (Frankfurt, Städel Museum) – állít ki a múzeum.

A Szépművészeti Múzeumban június 30-tól október közepéig az Henri Matisse műveit bemutató kiállítás látható, október végén pedig egy átfogó El Greco-tárlat nyílik majd

– áll a közleményben.

Borítókép: Az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-tárlatát megtekinteni kívánók állnak sorba a rendezvényt hirdető óriásplakát előtt a Szépművészeti Múzeum épületénél, a Hősök terén. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.