Elképesztő dolgot állít Neymarról egy francia újságíró

Neymarnak, a francia élvonalban szereplő Paris Saint-Germain labdarúgójának mostanában nem mennek jól a dolgai. Egy francia újságíró elhintette, mi állhat a szélső gyötrődésének hátterében.

Magyar Nemzet
2022. 03. 23. 8:39
Paris Saint Germain training session
epa09755665 Paris Saint Germain's Neymar Jr during a training session at the Ooredoo training center in Sa?int-Germain en Laye, near Paris, France, 14 February 2022. PSG will play Real Madrid on 15 February 2022 in their UEFA Champions League Round of 16 first leg soccer match. EPA/YOAN VALAT Fotó: YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata nehéz időszakon megy keresztül. A sztárokkal teletűzdelt gárda kiesett a Bajnokok Ligájából a Real Madrid ellen, az elmúlt hétvégén pedig 3-0-ra kapott ki a Monacótól a francia ligában.

A kudarcok miatt egyre több kritika éri a játékosokat, a Bordeaux elleni bajnokin Lionel Messit és Neymart is kifütyülték a fővárosiak szurkolói. Utóbbit a sajtó sem kíméli, Daniel Riolo elképesztő kijelentést tett a brazil szélsőről:

szinte soha nem vesz részt az edzéseken a társaival, szétesett állapotban, szinte részegen érkezik meg oda – állítja a francia újságíró az RMC Sportnak adott nyilatkozatában. – Neymar bosszúhadjáratot folytat a PSG ellen.

 

Riolo hozzátette, a 30 éves labdarúgónak távoznia kellene Párizsból, szerinte a drukkerek sem bánnák, ha ez megtörténne.

– A PSG szurkolóit nem érdekli Neymar bohóckodása és a dokumentumfilmje sem a Netflixen. Állítsunk ki egy csekket neki, eljött az ideje a távozásának. Rengeteget árt a klubnak, tönkreteszi a PSG-t.

Nem ez az első alkalom, hogy Neymart durva gyanúsítgatások érik, a francia együttes BL-ből való kiesése után az a pletyka kapott szárnyra róla, hogy a mérkőzés után összeverekedett csapattársával, a Real Madrid első góljánál hibázó Gianluigi Donnarummával. A brazil támadó akkor kiállt magáért, állítása szerint szó sem volt ilyesmiről, és inkompetensnek nevezte a történtekről beszámoló újságírót.

A legújabb állítás még ennél is hihetetlenebbnek tűnik, bár Neymar kétségkívül nincs élete csúcsformájában. Pedig a fizetése alapján ő a Ligue 1 legjobb játékosa, a francia L’Équipe beszámolója szerint havi több mint 4 millió eurót tesz zsebre, 700 ezerrel többet, mint a listán második míg a harmadik keresetének (2,2 millió euró) majdnem a dupláját kapja.

Borítókép: Neymar a Paris Saint-Germain edzésén (Fotó: EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.