Két szupercsere és Zivzivadze jelentette Újpesten az MTK végzetét

A labdarúgó NB I 26. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén az Újpest az MTK-t fogadta. A küzdelmes, de helyzetekben nem bővelkedő találkozón két frissen beállt csere hozta össze a hazai csapat gólját, azzal győzött az Újpest 1-0-ra, az MTK nagyon nehéz helyzetben van.

Magyar Nemzet
2022. 04. 03. 16:22
20220403 labdarugas UTE MTK Foto:Domotor Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros és az Újpest meccsei után az Újpest és az MTK adja az NB I második legtöbb mérkőzésű múlttal büszkélkedő párosítását. A két csapat 1902-ben már játszott egymással a II. osztályban, az I. osztályban pedig 1905-ben találkoztak először, és azóta összesen 222-szer meccseltek az élvonalban. Az örökmérleg a legutóbbi két találkozón aratott győzelemmel billen a kék-fehérek felé: az MTK diadalainak száma 85, az Újpesté 83, míg 54-szer nem bírtak egymással a felek. Ebben a bajnokágban pedig mindkétszer úgy nyert 2-1-re az MTK, hogy az Újpest vezetett, majd az MTK a hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt.

Most az újpestiek nagy lendülettel kezdtek, sikerült tartósan a vendégek térfelére korlátozniuk a játékot. A 8. percben Croizet nagyszerű átadásából Beridze közelről a bal kapufát találta el, és a nagy fölény ellenére ennél nagyobb helyzet nem adódott az első félidőben a házigazdák előtt. Igaz, a másik oldalon sem, ott Stieber Zoltán ugyan a hálóba talált, ám lesről indult, amit a VAR is megerősített, és a játékvezető nem adta meg a gólt.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A folytatásban bátrabban játszott az MTK, ám az Újpest szerzett vezetést. A 62. percben cserélt a hazai csapat, beállt Miroszlav Bjelos és Katona Mátyás, majd egy perc múlva, az első adandó alkalommal az előbbi szöktette az utóbbit, és Katona 12 méterről a kilépő kapus alatt a kapu közepébe gurította a labdát – 1-0.

Próbált egyenlíteni az MTK, de hiába játszott nagy mezőnyfölényben, még csak helyzetet sem tudott kidolgozni. A kontrázó Újpest viszont a 82. percben növelte az előnyét: Zivzivadze a bal oldalon kapott labdát, megfordult vele, lerázta magáról a védőket, közép felé vezette, majd 17 méterről a bal alsó sarokba zúdította – 2-0.

Zivzivadze óriási formában van továbbra is, amióta a télen Újpestre jött, már a hatodik gólját szerezte meg! Ez meg is pecsételte az MTK sorsát, amely a hajrára már beletörődött a vereségbe. A lilák 33 ponttal már a hetedik helyre tornászták fel magukat, az MTK viszont 25 ponttal az utolsó helyen áll, hat pont a hátránya a még bennmaradást jelentő 10. helytől.

 

NB I, 26. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Gyirmót 1-0 (1-0), Mezőkövesd, 800 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Jurina (20.). Kiállítva: Zeke (Gyirmót, 64.)

Szombat

Debrecen–Zalaegerszeg 0-0, Nagyerdei Stadion, 2830 néző, jv.: Vad II.

Mol Fehérvár–Kisvárda 5-3 (2-3), Mol Aréna Sóstó, 2054 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Nikolics (16., 85. – 11-esből), Funsho Bamgboye (18.), Zulj (59.), Kodro (79.), illetve Bumba (8.), Navrátil (10.), Camaj (13.). Kiállítva: Kravcsenko (Kisvárda, 84.)

Bp. Honvéd–Paks 1-1 (0-0), Bozsik Aréna, 2779 néző, jv.: Bognár T.

Vasárnap

Újpest–MTK, 2-0 (0-0) Szusza Ferenc Stadion, 3269 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Katona (63.), Zivzivadze (82.)

Puskás Akadémia–Ferencváros 17.00

 

Borítókép: szépe és Zivzivadze végig nagy harcot vívtak egymással (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.