Neymar a szépségdíjas gólja után: „Részeg voltam…”

Vasárnap Neymar két gólt is szerzett csapata, a Paris Saint-Germain 5-1-es győzelmével véget ért Lorient elleni mérkőzésen a Ligue 1 30. fordulójában. Eddig semmi különös, aztán az Instagram-oldalán posztolt egyet a brazil támadó.

Magyar Nemzet
2022. 04. 05. 12:25
Paris Saint-Germain vs Real Madrid
epa09760415 Neymar of PSG reacts during the UEFA Champions League round of 16, first leg soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid in Paris, France, 15 February 2022. EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Részeg voltam, csak ezért sikerült, errefelé így mondják” – írta a 24 óráig elérhető sztorik közé feltöltött videóhoz, amelyen a második gólja látható.

A találat egyébként szépségdíjas volt, a 90. percben, 4-1-es állásnál a saját térfele közepéről indult meg Neymar egy ragyogó, finom csel után, majd Kylian Mbappéhoz passzolt, miközben ő sprintelt tovább a Lorient kapuja felé. Vissza is kapta a labdát a franciától, és Neymar két védő gyűrűjében bevágta a ziccert.

Hogy aztán miért kommentálta ironikusan a gólt Neymar, annak története van. Nemrég egy francia újságíró, Daniel Riolo elképesztő kijelentést tett a brazil szélsőről:

Neymar szinte soha nem vesz részt az edzéseken a társaival, szétesett állapotban, szinte részegen érkezik meg oda. Bosszúhadjáratot folytat a PSG ellen.

Nyilvánvalóan ezekre a kemény szavakra reagált Neymar a „részeg voltam” kijelentésével a remekbe szabott gólja után.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Neymart durva gyanúsítgatások érik, Párizsban lényegében botrányokkal van kikövezve az útja.

Miután a PSG a Real Madrid ellen kiesett BL-ből már a nyolcaddöntőben, az a pletyka kapott szárnyra, hogy a mérkőzés után Neymar kis híján összeverekedett csapattársával, a spanyolok első góljánál hibázó Gianluigi Donnarummával.

A brazil klasszis már akkor is kiállt magáért, és ugyancsak az Instagramon védte meg magát, megosztva a botrányos esetet leíró cikket, és üzenve az őt vádló újságíróknak:

Utálom, hogy sajtóhírekkel kell foglalkoznom, de az alábbi cikk szemenszedett hazugság. Semmiféle bunyó nem volt az öltözőben. Inkompetens újságírók ezzel akarják eladni magukat. Mi lesz a következő?

Neymar akkor még nem tudhatta, hogy a részegség vádja lesz a következő, de erre is megtalálta a reakció – ezúttal – vicces módját.

Borítókép: Neymar (Fotó: EPA/Yoan Valat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.