Nagy magyar menet a motorsport királykategóriájában

Kovács Bálint az Alpok–Adria-bajnokságban is győzelemre vitte a Ducatit: a H-Moto Team 21 éves motorversenyzője remek főpróbát tartott Rijekában a következő 24 órás Endurance-világbajnoki futam, a Bol d’Or előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: H-Moto Team2022. 08. 31. 11:49
null
Fotó: Izso Krisztian
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Bálint a Hungaroringen aratott magyar bajnoki futamgyőzelme és a mogyoródi pályán elért körrekordja után az Alpok–Adria-bajnokság Superbike kategóriájában remekelt: a HUMDA Academy által támogatott versenyző – aki az idén elsősorban az EWC-re, azaz az Endurance-világbajnokságra koncentrál – a rijekai versenyhétvégén előbb a negyedik helyet szerezte meg a rajtrácson, a szombati viadalt a második helyen zárta, vasárnap pedig magabiztos győzelmet aratott. Újfent bizonyította, hogy jelenleg ő a legjobb magyar versenyző a királykategóriában.

– Csütörtökön, egy hivatalos tesztnapon vettünk részt a horvát pályán, ami nagyon fontos volt, hiszen legutóbb két esztendeje motoroztam itt, ráadásul a Ducati beállításait is meg kellett találnunk. A nap végére jó alappal rendelkeztünk, ami a köridőkön is meglátszódott, hiszen a szabadedzéseket sikerült megnyernem, míg az időmérőn egy elektronikai hiba miatt végül a negyedik helyet tudtam megszerezni a rajtrácson. A szerelők csodát tettek a futamig a Ducatival, úgy tűnt a felvezető körben, hogy minden rendben lesz. Aztán amikor felálltunk a rajtrácsra, ismét előjött a hiba, de ekkor már nem volt mit tenni, így gyorsváltó, kipörgésgátló és motorfék nélkül kellett végigmennem a versenyen. Hatalmasat csatáztam a második helyért, amit végül a célegyenesben történt előzésemnek köszönhetően két ezredes előnnyel sikerült megszereznem. Vasárnap végre hibátlan motorral állhattam fel a rajthoz, és csepegő esőben végig magabiztosan vezetve sikerült a futamot megnyernem. Ez a jó szereplés kellő önbizalmat ad a világbajnoki szerepléshez – fogalmazott Kovács Bálint, aki szeptember 16. és 18. között áll rajthoz legközelebb az EWC 24 órás futamán, Bol d’Orban.

Fotó: Izsó Krisztián

Borítókép: Kovács Bálint az elmúlt hét végén is remekül versenyzett (Fotó: Izsó Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.