Messi nem mutathatja meg a világbajnoki trófeát a PSG szurkolóinak

Lionel Messi szerda este a katari világbajnokság után először léphet ma pályára klubcsapatában, a Paris Saint-Germainben, és sajtóhírek szerint a PSG vezetői nem engedik meg neki, hogy a találkozó előtt megmutassa a szurkolóknak a világbajnoki trófeát a Parc des Princes-ben, mert tartanak a szurkolók negatív reakcióitól.

Magyar Nemzet
2023. 01. 11. 13:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

újra a pályán – legalábbis bevethető. A hétszeres aranylabdás futballista hosszabb pihenő után a múlt héten tért vissza klubjához, a Paris Saint-Germainhez, miután az argentin válogatott tagjaként világbajnoki címet nyert Katarban. A PSG szerda este az Angers csapatát fogadja a francia bajnokság élvonalában, és Christophe Galtier vezetőedző csak a találkozó előtt árulja el, hogy kezdőként számít-e Lionel Messire, vagy a kispadra ülteti le, és csak csereként számít rá egyelőre.

Ha egy játékos nagy trófeát nyer, akkor többnyire a következő bajnoki mérkőzése előtt megmutathatja a szurkolóknak – így van ez például az Aranylabda megnyerésekor is –,  ezért kézenfekvő lenne, ha Lionel Messi a PSG szurkolóinak is felmutatná a világbajnoki trófeát, ám a Parisien című lap úgy tudja, a klub vezetői ezt nem engedik meg neki. Az ok nyilvánvaló: 

Argentína éppen Franciaország ellen nyerte meg a döntőt Katarban tizenegyesekkel, és a győztesek az ünneplés során nem éppen nagy tisztelettel viselkedtek a gallok legnagyobb sztárja, a fináléban mesterhármasig jutott Kylian Mbappéval. 

A PSG előljárói úgy vélik, azzal, hogy az argentin zseni sorfalat kapott az első edzés előtt a társaktól, megkapta a neki járó elismerést is tiszteletet.

 

Különösen az argentinok kapusa, Emiliano Martinez gúnyolta Mbappét: Buenos Aires-ben a felvonulás alkalmával a busz tetején egy babát tartott a karjában, amelyre Mbappé arcát ragasztotta, Messi pedig mellette állt. A PSG vezetői tehát okkal gondolhatják, hogy a világbajnoki trófea megmutatása visszafelé sülne el, és a csapat szurkolói ünneplés helyett tüntetnének inkább, és a haragjukból a saját sztárjuknak, Lionel Messinek is jutna.

egyébként egész biztosan nem lesz ott a pályán. Ő a világbajnokság után hamar elkezdte az edzéseket, ám most kapott rendkívüli szabadságot a pihenésre, és még nem tudni, az mikor jár le. Ami pedig a klubvezetést illeti, ők hamarosan tárgyalásokat kezdenek Messivel, aki már jelezte, hajlandó lehet újabb egy évvel meghosszabbítani a nyár elején lejáró szerződését.

Borítókép: Lionel Messi a világbajnokságon szerzett trófeáival (Fotó: AFP/Franck Fife) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.