Az edzője megvédte a póker közben majd gyorsétteremben lefotózott Neymart

Újra felforrt a levegő Neymar körül: a Paris Saint-Germain brazil csatára a Bayern Münchentől otthon elszenvedett 1-0-s vereség után a szálloda helyett pókerezni ment, majd egy gyorsétteremben vacsorázott. A találkozó után Kylian Mbappé arra hívta fel a játékostársai figyelmét, hogy aludjanak sokat és étkezzenek egészségesen, hogy a visszavágón esélyük legyen legyőzni a bajorokat. Neymar a jelek szerint ennek az ellenkezőjét tette, de a PSG vezetőedzője megvédte a brazilt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 18. 11:28
christophe galtier Neymar
FBL-EUR-C1-PSG-TRAINING Paris Saint-Germain's French head coach Christophe Galtier and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (R) take part in a training session at the club's Camp des Loges training ground in Saint-Germain-en-Laye, near Paris on October 24, 2022, on the eve of their UEFA Champions League first round Group H football match against Maccabi Haďfa. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: Europress/AFP/Anne-Christine Poujoulat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tulajdonképpen már nem is számít szenzációnak, hogy valami nincs rendben a Paris Saint-Germainnél, és a baj forrása A PSG nincs éppen csúcsformában, másfél hét alatt három vereséget is elszenvedett, kiesett a Francia Kupából, és kedden a Bajnokok Ligájában 1-0-s hátrányt szedett össze a Bayern ellen a március 8-i müncheni visszavágóra. A francia bajnok akkor élénkült fel, amikor csodával határos módon felépült combizomsérüléséből csereként beállt a második félidőben. Kétszer is a hálóba talált, de les miatt egyik gólját sem adta meg a játékvezető, a másodikat hosszasan elemezte a VAR, és látszott, csak milliméterek döntöttek.

 

Kylian Mbappé úgy érezte, a vereség ellenére csapatának van esélye idegenben is megfordítani az állást, és azzal továbbjutni a BL-ben a nyolc közé, és ennek hangot is adott a vegyes zónában a Canal+-nak nyilatkozva:

– Mindenkinek egészségesnek kell lennie, jól kell aludnia, jól kell ennie. Münchenben is képesek lehetünk nyerni, ha támadóbban futballozunk, kényelmetlen estét szerezhetünk a Bayernnek. Ezen a meccsen lépjünk túl, és készüljünk a visszavágóra.

A francia világbajnok csatár a hírek szerint ugyanezt elmondta az öltözőben is, ám a történtek szerint volt, akinél süket fülekre talált. Neymar ugyanis, aki végigjátszotta a mérkőzést, ahelyett, hogy a csapat szállodájába vonult volna vissza pihenni, inkább a párizsi Hyatt Regency Hotelbe ment, hogy részt vegyen a European Poker Touron, majd beugrott egy McDonald’sba, hogy csillapítsa az éhségét. Ő egyébként 2014 óta a PokerStars partnere, így valójában a szponzori szerződését teljesítette, a nem túl egészséges táplálkozás viszont más kérdés.

Mivel mindkét esetről fotók jelentek meg a közösségi médiában, a brazil futballista kapott hideget-meleget a kommentelőktől. Ugyanakkor komoly védelmet kapott, hiszen a PSG vezetőedzője, Christophe Galtier állt ki mellette:

– Amit Kylian mondott a vegyes zónában és az öltözőben, az igaz, és teljesen egyetértek vele, érett vélemény, és valóban arra van szükségünk, hogy mindenki harcra kész maradjon minden tekintetben. Ennek ellenére a szavait nem kapcsolom össze a Neymarról a gyorsétteremben készült fotóval. Beszéltem vele, és elmondtam neki, mit gondolok az esetről. A szabadidejében joga van pókerezni, ő profi futballista, aki felkészült a kihívásokra.

A PSG a legközelebb vasárnap délután a Lille-t fogadja a francia bajnokságban.

Borítókép: Christophe Galtier és Neymar között a kapcsolat továbbra is jó (Europress/AFP/Anne-Christine Poujoulat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.