Dibusz bravúrjait és a félpályás gólt ünnepli az UEFA

Az Európa-liga hivatalos Twitter-oldala jó szokásához híven ismét összegyűjtötte a játéknap négy legszebb gólját és négy legjobb kapusteljesítményét. Az előbbi videóba sajnos nem tudott ferencvárosi találatot választani az UEFA, Pedro Goncalves Arsenal elleni, kezdőkör mellől elért góljával egyébként is aligha lehet felvenni a versenyt. A legjobb kapusok közé viszont ismét bekerült a bravúrjaival Dibusz Dénes.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 11:00
Dibusz Dénes
a20230316 FTC Leverkusen Europa Liga labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

teljesítményére nem lehetett panasz. A magyar válogatott kapus hét védéssel akadályozta meg, hogy a Ferencváros súlyosabb vereséget szenvedjen hazai pályán a Leverkusen ellen, és ezek között több bravúr is volt. Az Európa-liga hivatalos Twitter-oldala két Dibusz-védést emelt ki a visszavágóról, a magyar kapus mellett Antonio Adán (Sporting), David de Gea (Manchester United) és Aaron Ramsdale (Arsenal) kapott szerepet a videóban.

Ramsdale arról nyilván szívesen lemondott volna, hogy a legszebb gólokat bemutató összeállításba is bekerüljön. Az Arsenal kapusát a kezdőkör mellől ejtette át Pedro Goncalves (Sporting), s tekintve, hogy a Premier League listavezetője ezt követően tizenegyesekkel búcsúzott a portugálok ellen, Ramsdale-nek a fenti védése ellenére biztosan rossz élmény marad a nyolcaddöntő.

Az Európa-ligában két olasz (Roma, Juventus), egy angol (Manchester United), egy német (Bayer Leverkusen), egy spanyol (Sevilla), egy portugál (Sporting), egy belga (Union SG) és egy holland (Feyenoord) csapat várja a pénteki sorsolást, ebből a nyolc gárdából lép majd pályára kettő a Puskás Arénában, a sorozat május 31-i fináléjában.

Borítókép: Dibusz Dénes hét védést mutatott be a Leverkusen ellen (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.