Sallai Roland arról beszélt, hogy furcsa helyzetbe került + videó

A Bundesliga legutóbbi, 28. fordulójában a a Werder Bremen ellen idegenben 2-1-re győztes Freiburg csapatában remekül játszott Sallai Roland, aki góllal és gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez. A Kicker beválogatta őt a forduló álomcsapatába. Sallai az M1-nek adott nyilatkozatában többek között elmondta: már kezd kilábalni a hullámvölgyből.

Magyar Nemzet
Forrás: M12023. 04. 20. 8:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesligában a Freiburg az ötödik helyen áll, hat ponttal előzi meg a Leverkusent, vagyis nem kell nagyon hátra tekingetnie, előre viszont nézhet, hogy kiket tudna megelőzni. Az élcsoport ugyanis így  néz ki: 1. Bayern München 59, 2. Dortmund 57, 3. Union Berlin 52, 4. RB Leipzg 51, 5. Freiburg 50. Már a negyedik hely is BL-részvételt érne, a Freiburg pedig bevallottan erre hajt. A cél elérésért pedig is sokat tehet. A Werder ellen az idei bajnokságban a 15. meccsén az első gólját szerezte. De ez történelmi gól volt: a Freiburg 1000. gólja a Bundesligában.

Sallai
Sallai Roland beírta magát a klub történelmébe Forrás: Twitter/SC Freiburg

– Nagyon örültem, mert sokáig vártam erre a találatra. Idáig egy hullámvasút volt ez a szezon számomra, remélem, a folytatásban már nem kell kihagynom mérkőzéseket. Örültünk, hogy be tudtuk gyűjteni a három pontot, és versenyben vagyunk a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyezésekért – emlékezett vissza az M1-nek adott nyilatkozatában a Bremen elleni bajnokira.

A Freiburg akár a dobogóra is odaérhet, de áll a Német Kupában is, a négy között van, miután kiejtette a Bayern Münchent.

– Minden lehetséges. Nagyon kemény lesz ez az utolsó hat forduló. Mi mindent beleadunk, megpróbáljuk eléri a Bajnokok Ligáját érő helyezést. Tudjuk, a Lipcse papíron erősebb csapat, mint mi, de meglátjuk májusban, hiszen kétszer is játszunk ellenük, mindkétszer nagyon fontos mérkőzés lesz. (Május 2-án a kupaelődöntőben, május 6-án a Bundesligában csapnak össze – a szerk.).

Sallai Roland úgy érzi, fizikailag jó állapotban van, teljesítménye is javul – kár, hogy Schalke elleni hétvégi bajnokit kénytelen lesz kihagyni sárga lapos eltiltás miatt.

Megbeszélte az edzőjével

Ismert, március végén az édesapja itthon arról nyilatkozott, szerinte azért nem kap több lehetőséget edzőjétől, mert megtudta, a szezon végén vélhetően klubot vált. Ez a nyilatkozat eljutott Christian Streich trénerhez is, aki nem volt boldog…

– Az eset után én leültem az edzővel, megbeszéltük, ki mit gondol erről. Nem tudom, az ő személyét mennyire sértették a történtek, erről őt kellene megkérdezni. Sajnos furcsa helyzetbe kerültem, de sikerült mindent megbeszélnünk, és kezdek kilábalni a nehéz időszakból, ami mögöttem van. Jelenleg egyáltalán nem gondolok a váltásra, a szezon hátralévő részére próbálok koncentrálni. 2025-ig szerződés köt a klubhoz, hogy mit hoz a jövő, még én sem tudom – mondta Sallai Roland.

Sallai: Minden mérkőzés nehéz lesz

Március végén elkezdődött a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozata is, a magyar válogatott Bulgária 3-0-s legyőzésével rajtolt. Júniusban Litvánia és Montenegró ellen lép pályára együttese, amennyiben nem jön közbe semmi, Sallai Roland is ott lesz a keretben, vélhetően pályán is.

– Fontos volt a jó kezdés, ezt kipipáltuk. A következő két mérkőzés is rendkívül nehéz lesz, az elsőt Montenegróban játsszuk. Szeretnénk mind a kettőt megnyerni. Kívülről látszólag könnyű a csoport, de nagyon erős ellenfelekkel sorsoltak össze minket. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a következő két meccset is behúzzuk, és akkor elmondhatjuk, elég jól kezdtük a selejtezőt és jó pozícióból várhatjuk folytatást. A csoport egyértelmű favoritja Szerbia, nagyon erős válogatottjuk van, tele klasszis játékosokkal, de mi megmutattuk, a nagy csapatok ellen is képesek vagyunk nyerni, vagy jó eredményeket elérni. Összességében minden mérkőzés nehéz lesz, oda kell tennünk magunkat. Mindenkinek egy a célja: kijutni az Európa-bajnokságra – fogalmazott Sallai Roland.

Borítókép: Sallai Roland a hét végén kulcsszerepet vállalt a Freiburg győzelmében (Fotó: Europress/AFP/Carmen Jaspersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.