Ilyet még nem látott: súlylökő próbálkozott gátfutással + videó

Jolien Bounkwo nevét egy életre megjegyezte a sportsajtó: ő az a belga súlylökő, aki a sérült csapattársai helyett beugrott a 100 méteres gátfutás előfutamába a lengyelországi Európa Játékokon. Az eredménye olyan, amilyen, azonban már az is nagy szó, hogy végigment a pályán.

Magyar Nemzet
2023. 06. 25. 15:01
null
Jolien Boumkwo pictured in action in the 100 meter hurdles race at the European Athletics Team Championships, in Chorchow, Silesia, Poland, Saturday 24 June 2023. Team Belgium is competing in the first division from 23 to 25 June. BELGA PHOTO ERIK VAN LEEUWEN (Photo by ERIK VAN LEEUWEN / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: AFP/ERIK VAN LEEUWEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jolien Boumkwo azért indult a 100 méteres gátfutás előfutamában, mert az Európa-bajnok Anne Zagré megsérült, a 400 méteres gátfutása sztárja, Hanne Claes sérülés miatt nem volt bevethető. Minderre azért volt szükség, mert ha a belgák nem álltak volna rajthoz, kizárták volna őket, és a megszerzett pontjaikat is elvették volna.

Boumkwo végül 32,81 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel 19 másodperccel lemaradva az utolsó helyen végzett, azonban a közönség éljenezte és a versenytársak is gratuláltak a teljesítményéhez. A 29 éves súlylökő ráadásul nem is egy, hanem rögtön két pontot szerzett Svájc kizárása miatt.

Nagyon akart a belga súlylökő             Fotó: AFP/ERIK VAN LEEUWEN

– Amikor felkértek, tetszett a dolog, de csak az edzőm jóváhagyásával vállaltam el. Ő beleegyezett, de csak, akkor ha lazán veszem, és nem kockáztatom a sérülést. Az edzéseken néha akadályfutást is csinálunk, így tudom, hogyan kell csinálni. Különleges élménynek tartottam, mert az volt az érzésem, hogy mindenki engem néz, sokkal inkább, mint a lökésnél – mondta Boumkwo. 

A közösségi médiában nagyot ment Bounkwo futása. Egyesek szerint a belga atléta Fair Play-díjat érdemel.

Borítókép: Jolien Bounkwo (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.