Leclerc az élen, a Mercedes és a Red Bull a mezőny végén

Charles Leclerc volt a második szabadedzés és a nap leggyorsabbja pénteken a Formula–1-es magyar versenyhétvégén. A Ferrari monacói pilótája mögött Lando Norris és Pierre Gasly végzett, míg a nagymenők közül a Red Bull és a Mercedes pilótái is a mezőny második felében ragadtak.

2023. 07. 21. 18:12
Charles Leclerc Hungaroring Magyar Nagydíj
F1 Charles Leclerc Hungaroring Magyar Nagydíj Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Red Bullokra kíváncsi szurkolóknak sokat kellett várniuk pénteken, míg megpillanthatták kedvenceiket a pályán. Az első tréning kezdetén Sergio Pérez szinte azonnal hibázott, és kiszállt a körözésből, pedig a vizes pálya helyett többnyire a garázsban töltötte az időt, mért köre sem volt. A második szabadedzésen sem csipkedték magukat az osztrák istálló pilótái, tizenöt perc is eltelt, mire a pályára hajtottak. 

Charles Leclerc Hungaroring Magyar Nagydíj
Charles Leclerc-nek ezúttal volt oka az örömre Fotó: AFP/Ferenc ISZA 

Míg az első edzést eső és balesetek is tarkították, a második jóval nyugodtabb körülmények között zajlott. A későn „ébredő” Red Bullok mellett a Mercedesek sem parádéztak, az esti gyakorlás nagy részében versenyzőik a mezőny második felében tanyáztak, és végül Verstappen a 11., (Mercedes) a 16., Pérez a 18., George Russell (Mercedes) a 20. helyen zárt.

Charles Leclerc (Ferrari) közben már húsz perccel a tréning leintése előtt az élre ugrott, és ezután nem engedte ki a kezéből az első helyet. Lando Norris a már Silverstone-ban is remeklő McLarennel, csak tizenöt ezreddel lemaradva a monacóitól lett a második, Pierre Gasly (Alpine), Cunoda Juki (Alpha Tauri), Esteban Ocon (Alpine), Nico Hülkenberg (Haas), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Fernando Alonso (Aston Martin), Csou Kuan-jü (Alfa Romeo) és Carlos Sainz (Ferrari) volt a további sorrend. 

A hétvége további programja

Formula–1, szombat: 3. szabadedzés 12.30, időmérő 16.00. Vasárnap: Magyar Nagydíj 15.00
Formula–2, szombat: sprint 14.15. Vasárnap: futam 10.05
Formula–3, szombat: sprint 9.50. Vasárnap: futam 8.25
Porsche Szuperkupa, szombat: időmérő 11.20. Vasárnap: futam 12.00.

Borítókép: Charles Leclerc a Hungaroringen (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.