Szoboszlai Dominik az alattomosságról és a keménységről beszélt + videó

Szoboszlai Dominik vasárnap este a nyolcadik meccsét játszotta csapatkapitányként a magyar labdarúgó-válogatottban Csehország ellen (1-1), a lefújást követően pedig önbizalomtól duzzadva elmondta, még veretlen vele a csapat, amióta a karszalagot viseli. Szoboszlai az alattomosságról és a keménységről is beszélt.

2023. 09. 11. 18:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

végig a pályán volt a magyar labdarúgó-válogatott Csehország elleni barátságos mérkőzésén, amely 1-1-es döntetlennel zárult. A lefújást követően a 22 éves középpályás egy fontos statisztikára hívta fel a figyelmet a Ripostnak: a csapatkapitánysága óta veretlen a magyar labdarúgó-válogatott.

Szoboszlai
Szoboszlai Dominiket nem kímélte Tomas Soucek Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Szoboszlai a tavaly szeptember 26-án a válogatottól visszavonult Szalai Ádámtól vette át a csapatkapitányi karszalagot, a nemzeti együttes pedig azóta már nyolc összecsapás óta veretlen.

– Nem számoljuk a veretlen meccssorozatot, én viszont magamnak igen, amióta csapatkapitány vagyok, azóta nem kaptam ki – mondta Szoboszlai Dominik. – Ez nem csak az én dicséretem, sőt ez legfőképpen a csapaté. Remélem, hogy még sokáig veretlenek tudunk maradni, mert akkor jövőre Eb-n leszünk.”

A csehek elleni összecsapáson a Liverpool középpályása a második félidő elején összetűzésbe került a West Ham Unitedben játszó Tomas Soucekkel. Szoboszlai szerint ezt nem érdemes „túllihegni”.

Szoboszlai: Nincs barátságos mérkőzés

– Ez benne van a pályán. Ebből látszik, hogy nincs barátságos mérkőzés. Ahogy Kerkez Milosnak is ott beléptek, az durva volt. Ha ez a 60. percben történik, akkor valószínűleg mi sem úgy állunk a mérkőzéshez, hanem kicsit keményebben, de úgy gondolom, hogy nem kell alattomosnak lenni, csak keménynek.

Borítókép: Feszült hangulatú volt a barátságos mérkőzés (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.