Marco Rossi meglepő változtatása jelzi: támadni akarunk

A magyar labdarúgó-válogatott ma este azért lép pályára Litvániában, hogy bebiztosítsa részvételét a 2024-es németországi Európa-bajnokságon. Marco Rossi kijelölte kezdőcsapatát, amely egy ponton tér el a szombati, Szerbia elleni tizenegytől.

2023. 10. 17. 19:36
Magyarország Szerbia, Marco Rossi
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind a közelmúlt tapasztalatai, mind tegnapi szavai arra utaltak, hogy a magyar válogatott litvániai kezdőcsapata nagyon hasonló lesz ahhoz a tizenegyhez, amelyet az olasz szövetségi kapitány a szombati, Szerbia elleni 2-1-es hazai győzelem alkalmával küldött ki a pályára.

Nos, a történelmi Eb-kijutásra hajtó válogatott kezdőcsapata így néz ki:

Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego, Gazdag, Nagy Á., Kerkez – Sallai, Varga B., Szoboszlai.

Azaz Rossi egy változtatást hajtott végre, amelytől sokkal támadóbb felfogású lehet a csapata: a védekező középpályás Callum Styles helyett a támadó került be a kezdőbe.

Gazdag a hazai, litvánok elleni meccsen is tagja volt a kezdőcsapatnak, akkor 2-0-ra nyertünk. Ezzel az eredménnyel ma is mindenki kiegyezne idehaza.

Borítókép: Marco Rossi bízik az összeszokottságban (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.