Lengyel támogatással indulunk csatába Litvánia ellen + videó

Úgy látszik, labdarúgásban sérthetetlen a magyar–lengyel barátság. A magyar szurkolók menetében lengyel zászló is feltűnt a kedd esti Litvánia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőke előtt. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány is kiadta a jelszót: támadás!

2023. 10. 17. 20:06
magyar szurkolók, Litvánia, Kaunas
Litván-magyar - A magyar csapat edzése Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szurkolók a szokásos rend szerint Kaunasban is közösen vonultak a stadioba. Miként az Origó videóján jól látható, a Litvánia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőre több száz magyar drukker utazott ki, de az igazi meglepetés az, hogy a menetben lengyel zászló is lengedezett. Nem véletlenül. Ha jól értjük, lengyel rigmusok is elhangzanak, azaz a magyar szurkolókat lengyel társaik is támogatják.

Magyarország Szerbia Puskás Aréna magyar szurkolók
Magyar szurkolók a Szerbia elleni meccsen. Litvánia ellen is számíthat a Rossi válogatottja a támogatásra (Fotó: Mirkó István)

Futballban töretlen a lengyel–magyar barátság

Volt már erre példa korábban is. A legemlékezetesebb eset talán az Anglia–Magyarország találkozó a Wembley-ben, amikor – ha hihetünk a híreknek – a piszkos munkát a lengyel ultrák vállalták magukra az angol rendőrökkel szemben.

 

Támadás! Rossi így gondolja

Kaunasban a rendbontástól aligha kell tartanunk, sokkal inkább ünnepre készülünk. Amennyiben a magyar válogatott győz, akkor matematikailag is biztosítja a részvételéet a 2024-es Európa-bajnokságon. előzetesen úgy fogalmazott, élete egyik legkülönlegesebb napja, legfontosabb találkozója előtt áll, amire meglepetéssel is szolgált. Kimondottan támadószellemű kezdőcsapatot állított össze. A Szerbia elleni tizenegyhez képest Callum Styles helyett került be a csapatba.

Borítókép: Magyar szurkolók a magyar válogatott hétfői edzésén a kaunasi stadionban (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.