Neymar feje bánta, hogy a brazilok nem nyertek a vb-selejtezőn + videók

A dél-amerikai világbajnoki selejtezők harmadik fordulója után már csak a világbajnok Argentína százszázalékos. Lionel Messi csereként beállva két kapufát lőtt, a csapata 1-0-ra nyert Paraguay ellen, ugyanakkor Brazília hazai pályán nagy meglepetésre csupán 1-1-et játszott Venezuelával. A találkozó után egy szurkoló Neymar fejét találta el egy teli popcornos zacskóval.

2023. 10. 13. 10:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Neymarnak két oka is volt a bosszúságra. Magyar idő szerint péntek hajnalban zajlott le Dél-Amerikában a világbajnoki selejtezők 3. fordulója, és Brazília hazai pályán sovány 1-1-et ért el Venezuela ellen. Ez óriási meglepetésnek számít, hiszen a vendégek szinte a futottak még kategóriájába tartoznak a mezőnyben. A brazilok csupán a második félidő elején szerezték meg a vezetést, szöglete után Gabriel bólintott a kapuba. A vendégek azonban a hajrában a pár perccel korábban becserélt Eduard Bello látványos góljával egyenlítettek, és egy pontot elcsentek.

Eduard Bello egyenlített a brazilok ellen. Fotó: AFP

A szurkolók füttykoncerttel „jutalmazták” a gyenge játékot és a lehangoló eredményt. Amikor a hazai játékosok levonultak a pályáról, a játékoskijáróhoz érő Neymart éppen fejen találta egy berepülő popcornos zacskó, amit a brazil klasszis természetesen zokon vett.

Brazíliával ellentétben Argentína továbbra is hibátlan, Lionel Messiék odahaza 1-0-ra nyertek Paraguay ellen. Az argentinok korán, már a 3. percben előnybe kerültek, Nicolas Otamendi lőtt kapásból a kapuba. Messi a kispadon kezdett, és az 53. percben állt be. Ezúttal nem volt szerencséje, ugyanis kétszer is eltalálta a kapufát: előbb szögletből, aztán a hosszabbításban szabadrúgásból is.

Emiliano Martínez ezúttal sem kapott gólt, s így a kapuja immár 622 perce bevehetetlen a nemzeti csapatában – legutóbb tíz hónappal ezelőtt a katari világbajnoki döntőben tudta bevenni a hálóját. Ez új argentin rekordnak számít. Az eddigi csúcsot Germán Burgos tartotta, aki az 1998-as világbajnokság előtti öt, majd a franciaországi torna utáni négy barátságos meccsen 608 percen keresztül nem kapott gólt, de a vb-n nem ő, hanem Carlos Roa védett.

Dél-Amerika, világbajnoki selejtezők, 3. forduló: Argentína–Paraguay 1-0, Bolívia–Ecuador 1-2, Chile–Peru 2-0, Brazília–Venezuela 1-1, Kolumbia–Uruguay 2-2. Az állás: 1. Argentína 9 pont, 2. Brazília 7, 3. Kolumbia 5, 4. Uruguay 4 (6-5), 5. Chile 4 (3-3), 6. Venezuela 4 (2-2), 7. Ecuador 3, 8. Paraguay 1 (0-2), 9. Peru 1 (0-3), 10. Bolívia 0. Az ecuadoriak a nemzetközi szövetség döntése alapján mínusz három pontról indultak, mert korábban meghamisították a kolumbiai származású védőjük, Byron Castillo születési dátumát.

 

A dél-amerikai kontinens tíz csapatából hat jut ki egyenes ágon a vb-re, a hetedik pedig interkontinentális pótselejtezőt vívhat. A 48 válogatottat felvonultató világbajnokság társházigazdája az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó lesz három év múlva. 

Borítókép: Neymar gólpasszt adott, de szenvedett a szurkolók haragja miatt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.