Schäfer újra a pályán: Szoboszlai örül, Rossi reménykedhet

Közeleg Schäfer András visszatérése. A korszellemnek megfelelően az Instagramra feltöltött fotóval maga az Union Berlin magyar válogatott középpályása adott erről hírt. Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos rögvest reagált a bejegyzésre, s talán Marco Rossi is reménykedhet. A sérülések szabdalta magyar labdarúgó-válogatottnak hatalmas segítséget jelentene, ha Schäfer András szerepelhetne a két utolsó Európa-bajnoki selejtezőn Bulgária, illetve Montenegró ellen.

2023. 11. 04. 8:14
Schäfer András
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az elmúlt hetekben nem mutatkozott Budapesten. És ez jó hír. Az Union Berlin és a magyar válogatott középpályását kávézókban itt-ott még a nyár derekán is lehetett látni idehaza, az elmúlt hetekben azonban már nem. Egyszerű a magyarázat, a 24 éves futballista visszatért Berlinbe.

Schäfer András visszatér, rehabilitáció, Szoboszlai, Kerkez, Rossi, magyar válogatott, Union Berlin
Schäfer András mankóval július elején, amikor megjelent az Union Berlin edzőközpontjában. Döbbenetes a különbég a jelenlegi állapotához képest (Fotó: X)

Schäfer a klubja engedélyével idehaza végezte a rehabilitációt az újabb műtétje után, s ő maga közölte az örömhírt, hogy immár harcra kész állapotban van. Az Instagramon posztolt egy képet, amelyen az edzőpályán, labdákkal látható.

A kép üzenete egyértelmű. Schäfer már ott tart a rehabilitációban, hogy labdás edzéseket is végezhet. Ám érdemes tüzetesen megnézni az árulkodó képet.

Schäfer András kipattintotta magát az elmúlt fél évben

Schäfer András nem tétlenkedett az elmúlt hónapoban. Mintha a vádlija is erősebb lenne, mint korábban, a vállát, a hátát látva pedig nem is kérdés, hogy rengeteg időt töltött az edzőteremben, egyértelműen megizmosodott.

 

Valószínűleg éppen erre volt szüksége. Schäfer technikás, nagy munka bírású és bátor futballista. A 2021-es Európa-bajnokságon robbant be igazán, a németek ellen fejelt gólja örökre emlékezetes, ahogy a testi épségét nem féltve berobbant a német védők közé, vállalva az ütközést akár Manuel Neuerrel.

Ám Schäfernek volt egy sebezhető pontja. A Bundesliga darálójához képest kicsit talán törékeny volt a teste. Nos, láthatóan ennek vége, a magyar válogatott erőssége alaposan ki van pattintva.

 

Szoboszlai és Kerkez gyorsan reagált

Schäfer bejegyzésére Szoboszlai és Kerkez gyorsan reagált, de valószínűleg is örülhet. A magyar labdarúgó-válogatottat az elmúlt hetekben csapásként érte több kulcsjátékos sérülése. Előbb majd aztán Varga Barnabás, rá néhány napra pedig is kidőlt. Kellemes meglepetés lenne, ha Schäfer viszont ott lehetne a magyar válogatott keretében a Bulgária elleni, idegenbeli (november 16.), majd a Montenegró elleni hazai (november 19.) Európa-bajnoki selejtezőn. Először persze klubcsapatában, az Union Berlinben kellene játszani, mostantól különösen érdemes lesz figyelni a fővárosiak összeállítását.

Schäfer András sérülés, Union Berlin
Schäfer András először éppen egy éve sérült meg (Fotó: X)

Egy éve tart Schäfer kálváriája

Schäfer András tavaly novemberben, a belga Union Saint-Gilloise vendégeként 1-0-ra megnyert Európa-liga-mérkőzésen sérült meg először. A játékos siettette a visszatérést, már januárban újra pályára lépett, az Werder Bremen elleni idegenbeli meccsen csereként lépett pályára, majd ezután kezdő volt a Hertha elleni városi rangadón, de szünetben fájdalmas arccal, sántikálva hagyta el a pályát, le is kellett cserélni. Schäfer április 29-én a Bayer Leverkusen ellen tért vissza ismét, de mindössze három bajnoki után ismét kidőlt a sorból, a Freiburg elleni Bundesliga-meccsen megint előjött ugyanaz a probléma. Ezután a játékos elmondta, csak akkor játszik ismét, ha teljesen felépül.

– Valószínűleg most még óvatosabb lesz mindenki, hiszen nem az a cél, hogy egy mérkőzésre valahogyan összedrótozzanak, hanem hogy a következő tizenöt évben futballozni tudjak – nyilatkozta júniusban a játékos.

Nos, remélhetőleg eljött a pillanat.

Schäfer András nagy alakításai az Union Berlinnél:

Borítókép: Schäfer András és Willi Orbán. Jó lenne őket ismét együtt látni a magyar válogatottban (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.